IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 20 на новите коли, които най-вероятно бързо ще се повредят

Класацията на американско издание помага на клиентите да избегнат потенциално опасни модели

Има много важни въпроси, които трябва да се има предвид при закупуването на нова автомобил. Една от често пренебрегваните неща е неговата надеждност, тоест колко време ще служи на собственика, без да се налагат ремонти. Някои марки и модели са известни с надеждността, други обаче често имат проблеми, което означава трудна първоначална продажба и скъп престой в сервизите.


20-те нови модела, които най-вероятно бързо ще се развалят


За да помогне на купувачите, организацията за потребителски анализи Consumer Reports провежда свое годишно проучване сред собственици на нови автомобили. В него да участвали около 329 000 шофьора, като те са разкрили проблемите, с които са се сблъсквали в общо 17 агрегати и системи на автомобила.

Изданието Wall Street Journal на свой ред прегледа автомобилите, моделна година 2021 и направи прогнозна класация за надеждност от 1 до 5. Това означава, че посочените в списъка по-долу коли имат най-лош рейтинг и съответно най-голям шанс да се повредят скоро след закупуването им.

Списъкът включва общо 20 модела, като сред тях има както автомобили от премиум-сегмента, така и от по-ниски класове. Любопитното е, че в него два производителя са представени с по цели 5 модела, което не говори никак добре за тяхната обща надеждност.

20-те нови модела, които най-вероятно бързо ще се развалят (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нека да споделя нещо от първа ръка. Живея в Италия и от две години карам "победителя" в класацията. Закупен нов - от дилър. Скоро мина 50к км. Проблеми с автомобила нямам. Никакви. Имам много познати, които карат 500х от 2016, 2017, които екземпляри са на по 150-200к. Говорили сме много. Ами не съм забелязал някой да се оплаква. Напротив. Карат си колите, поддържат се стандартно, дори евтино т.н. Между другото държат и добра цена за препродажба. Същото важи и за брат му Ренегад. Пълно е с тях.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    беемвис ( преди 3 години )
    яко,едно БМВ няма
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    До #13 ( преди 3 години )
    Явно до толкова си се увредил от ползване на рено, че си пропуснал елементарния факт: рено е на последните места във ВСИЧКИ класации за здравина и надеждност, НАВСЯКЪДЕ по света! И така вече 15-20 годинки ... Разбира се с изключение на местата, където въобще е забранена продажбата му, като напр. САЩ и Канада.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега, да, караме ги колите от класацията и егото ни не е толкова болно,че да имаме проблем да си признаем, ако се чупят. Ама те не се ...
  • #11
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега Фактически. Объркали сте класацията. Това не ви е TUV с изгорелите крушки. Четете си рекламите в Аутобиод и не се излагайте. БМВ не са в класацията, само поради предплатената гаранция която дават иначе и там положението е страшно, особено при М моделите им.
  • #10
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Много ме радва, как като някой види автомобил, който притежава или харесва в някаква негативна класация и започва да плюе, как тези нищо не разбират. Ясно си пише как е правено проучването, колко хора са участвали и т.н. Както се вижда макар проучването да е американско, в класацията са включени и много американски автомобили. В крайна сметка, никой не ви пречи да си купувате каквито автомобили прецените.
  • #9
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Факт!-тически... ( преди 3 години )
    ако рено не беше забранено за продажба в САЩ и Канада, щеше да е абсолютен лидер в такава класация! Както твърдо заема последните места във всички класации за здравина и надеждност, последните 15 години.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези британски автомобили да не са произведени в Индия?
  • #7
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Fury ( преди 3 години )
    Значи, трябва да бягаме далече от Range Rover. Една от най-скъпите и престижни коли. Ами карайте си опелчето тогава :)
  • #6
    18 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Прав си, че това е подбиване на авторитета. Нарича се антиреклама и се използва много агресивно от един немски производител, чийто коли не са много стока.