IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 20 на новите коли, които най-вероятно бързо ще се повредят

Класацията на американско издание помага на клиентите да избегнат потенциално опасни модели

Има много важни въпроси, които трябва да се има предвид при закупуването на нова автомобил. Една от често пренебрегваните неща е неговата надеждност, тоест колко време ще служи на собственика, без да се налагат ремонти. Някои марки и модели са известни с надеждността, други обаче често имат проблеми, което означава трудна първоначална продажба и скъп престой в сервизите.


20-те нови модела, които най-вероятно бързо ще се развалят


За да помогне на купувачите, организацията за потребителски анализи Consumer Reports провежда свое годишно проучване сред собственици на нови автомобили. В него да участвали около 329 000 шофьора, като те са разкрили проблемите, с които са се сблъсквали в общо 17 агрегати и системи на автомобила.

Изданието Wall Street Journal на свой ред прегледа автомобилите, моделна година 2021 и направи прогнозна класация за надеждност от 1 до 5. Това означава, че посочените в списъка по-долу коли имат най-лош рейтинг и съответно най-голям шанс да се повредят скоро след закупуването им.

Списъкът включва общо 20 модела, като сред тях има както автомобили от премиум-сегмента, така и от по-ниски класове. Любопитното е, че в него два производителя са представени с по цели 5 модела, което не говори никак добре за тяхната обща надеждност.

20-те нови модела, които най-вероятно бързо ще се развалят (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 3 години )
    Прав си. Колата е много добра и много надеждна.
  • #4
    14 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Друго си е Шкодата да сдаде съединител на 30К километра, ама нали е ВАГ и я няма тук в списъка.
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Съгласен съм, #1. Първо: щатските таралясници много-много не ни вълнуват. Второ: как може да правиш прогноза, че някакъв продукт ще се развали с еди-каква си вероятност, след като не знаеш при кой потребител ще попадне и как ще бъде поддържан от него. Трето: при равни други условия, един екземпляр просто може да има повече производствени дефекти от друг. И накрая: това е подбиване на авторитета на производителя (без доказателства) и си е за съд. Не, че очакваме страхотна надежност от тези МПС-та
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Имам поне 3ма познати, които търкалят такива фиатове по на 150000-200000 км и са абсолютно дуракоустпйчиви.
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пълни глупости.