IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Третият ред седалки на Tesla Model Y се оказва проблем

Възрастни хора там не се побират, а децата ще пострадат при инцидент (ВИДЕО)

Едно от основните предимства на новия кросоувър на Tesla - Model Y, което компанията-производител изтъква почти непрекъснато е наличието на трети ред седалки в салона. Оказва се обаче, че конструкторите на електромобила не са се справили чак толкова добре.


Tesla Model Y


Екипът на YouTube-канала Tailosive EV провери колко място реално има в автомобила и се оказва, че пространството за краката на пасажерите на третия ред е предостатъчно. Същото обаче не се отнася за мястото на главите им. Така на допълнителните места могат да се возят само малки деца, но при инцидент по време на движение ще получат сериозни травми

Главите на повечето хора, които сядат на третия ред, опират в стъклото на вратата на багажника. Ако те наклонят главите си напред, челата им ще се срещнат с горната част на рамката на вратата. И при челен удар последствията за возещите се най-отзад в Model Y ще бъдат много сериозни.



При удар от главите на по-високите пасажери със сигурност ще счупят задното стъкло. Страничен сблъсък, причинен от друг автомобил, също ще доведе до тежки наранявания. Ако Model Y беше крос-купе, безопасността на електромобила вероятно щеше да е на по-висока цена. Сега обаче рискът дори за среден на ръст човек е доста голям, което отново показва, че маркетингът и инженерингът нямат нищо общо.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500