IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с най-евтиния електрически SUV на света

Lesheng K2 струва само 2600 евро, но, разбира се, има уловка

SUV-моделите определено се превърнаха в новите семейни автомобили, като предлагат щедро пространство, прекрасен поглед върху пътя и висок комфорт при возене. А още по-готино става, когато кросоувърът е с електрическо задвижване - модерен, чист, икономичен и със светкавично ускорение. Но това удоволствие струва много пари...


Lesheng K2


Разбира се гореописаното е казус, само докато не се загледате в офертите в Alibaba. И точно там изскача това, което може да се нарече "най-евтиният електрически SUV на света". Става въпрос за возилото Lesheng K2, което може да се поръча за еквивалента на 2600 евро.

Lesheng K2 има дизайна на класически SUV и офроуд модел. Но, разбира се, за да го възприемем за нещо подобно, трябва да направиме и някои компромиси. С дължината си от 2,9 метра (ширина 1,45 и височина 1,65) машината определено не изобилтва от голямо пространство в салона и със сигурност няма да ви свърши работа за дълго пътешествие.


Lesheng K2


Всъщност, не става за какво да е пътуване извън пределите на града: за задвижването се грижи електромотор със скромната мощност от 4 киловата (5,4 конски сили) и може да развие максимална скорост от 52 км/ч. И то, ако е празен - с тглото си от 615 кг, всъщност, с добавянето на 4 пасажери в салона не вярваме да може да достигне чутовните 50 км/ч.

Микроскопичният китайски SUV е оборудван с батерия с капацитет 6 kWh. Само че не е литиево-йонна, а добрата стара оловно-киселинна. Последната може да е с малък капацитет, но тежи внушителните 159 кг. Производителят, обаче, смело гарантира пробег от 100 км с едно зареждане.


Lesheng K2


K2, обаче, може да е със смешна динамика, но идва с доста сериозно оборудване: извън рейките на покрива, налични са още климатик, камера за заден ход и информационно-развлекателна система със CD плеър и 9-инчов екран. В допълнение, машинката разполага с електрически прозорци, резервно колело с калъф и усилени стоманени брони като на класически офроудър. Наличен е и "специален контролер", за чиято функция не става ясно, но пък звучи доста обещаващо.

Електромоторът доставя тягата към задните колела, а гумите са с размер 145/70 R12. Lesheng K2 може се поръча в бял, червен, син или розов цвят на купето. Срещу още 900 евро можете да си поръчате комплект литиево-йонни батерии (от друг производител), с които да замените тежкия оловен акумулатор.

Повече снимки на Lesheng K2 вижте в галерията:

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Somebody ( преди 3 години )
    я изчакайте третия модел.. първия се казва Chang Li, втория е тоя горе. щом 2 модел от кашон заприлича на кола, третия ще се конглокира директно с теслата. като при китайските телефони преди 5-6 години...
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пичове, имах такова недоразумение! Никакви 100 км. пробег. В началото бяха около 45км. и за това сложих втори комплект батерии. След 6 месеца двата комплекта общо издържаха 38-42 км. Ползвах го да ходя на 1.5 км. до метрото и обратно в Пекин. И накрая го продадох. Имах и ЧанАн и Нисан Leaf. Същата трагедия! Ще си карам ДВГ-то до дупка, защото нямам намерение да плащам тройно за гъзарски електрокари, които след 5 години ще са майка плаче-грамофон свири!
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много прилича на колата от една статия за латвииците дето показали най-евтината електричка в Европа , за само 9999?.Ако е достатъчно лек за да се регистрира като микрокар ще е добре, защото по този начин заобикаляш половината изисквания за стандартен автомобил и предлагаш нещо интересно за малко пари.
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    cds ( преди 3 години )
    Смешка.Имитация на автомобил.Китайска работа.Как пък един път не можаха да платят за да им направят сносен дизайн. Преди няколко дни забелязах новият модел на градското купе на Haval дето се продават у нас. Нагло копира около 90% от външният дизайн на Toyota Yaris от 2019г.Само крадат, имитират другите и налагат китайските си комунистическо-имперски амбиции.В коша!
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    За малко пари и за градска среда е ок. Много практично, не като електричка за 40 000$ и да си я биеш в главата.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    въпрос на вкус казало кучето и си облизало топките
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    snaky ( преди 3 години )
    Това нещ е толкова изродско и уродливо, че има някакъв чар. Хаха
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Силно напомня на детските автомобилчета, които децата "шофират" в градинките в София
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Но комент ( преди 3 години )
    Китайдки бклук