IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce украси Phantom с уникално дърво, за което чака 3 години

Ексцентричен милиардер успя да изненада компанията с желанието си

Британска марка Rolls-Royce представи уникален Phanthom с увеличено разстояние между двете оси, който е създаден по поръчка на милиардера Джак Бойд Смит-младши. Колекционерът на автомобили е поискал от компанията да украси интериора на седана с инкрустации от акацията коа, а самата кола да бъде в същия цвят като семейния Packard Twelve от 1934 г.


Rolls-Royce Koa Wood Phantom Extended


Въпреки че в Rolls-Royce са свикнали да се сблъскват с необичайни желания от страна на клиентите си, американският милиардер е успял са ги изненада. Желаният от него цвят на автомобила е постигнат едва от 14-ия опит, като клиентът е трябвало да изпрати част от своя Packard Twelve във Великобритания, за да могат специалистите от компанията да се справя.

Трудностите за Rolls-Royce не свършват дотук, тъй като Бойд Смит-младши иска да украси интериора на седана с рядко дърво - акация. Необичайно си желание той обяснява с факта, че семейна реликва - люлеещ се стол, била направена от същия вид дърво. Акацията коа расте само на Хаваите, главно в защитени зони, и затова местните власти забраняват изсичането на тези дървета.


Rolls-Royce Koa Wood Phantom Extended


Така в Rolls-Royce са принудени да чакат цели 3 години, докато една акациите на другия край на света падне по естествени причини. След това ценните суровини са докарани в Гудууд и майсторите започват работа по интериора на автомобила.

Останалите желания на милиардера не създават проблеми. Бойд Смит-младши иска да статуетката "Духът на екстаза" да бъде от чисто сребро, а също така инициалите му да бъдат поставени върху някои от детайлите. Промени под капака не са правени, така че този Koa Wood Phantom Extended разчита на стандартния 6,75-литров V12, като тягата се предава на задния мост чрез 8-степенна "автоматична".

Още снимки на уникалната лимузина - вижте в галерията:

Колекцията на Джак Бойд Смит-младши има 60 автомобила от различни епохи, а милиардерът активно използва целия автопарк. Той призна, че може да кара три различни коли през деня, така че уникалният Rolls-Royce Phantom едва ли ще се задържа на едно място.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500