IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилъри поискаха Mercedes-Benz да съкрати моделната си гама

Компанията организира сервизна акция на 1,3 млн. автомобила

Съветът на официалните дилъри на Mercedes-Benz в САЩ е поискал от ръководството на компанията да съкрати броя на предлаганите на местния пазар модели, като този процес ще отнеме около 2 години. Това разкри пред Automotive News председателят на Съвета – Джеф Суикърд.


Mercedes-Benz GLA


Ръководството прие нашата молба напълно сериозно и обеща да направи много промени, които ще станат факт още през 2021 и 2022 година. Сега предстои да видим, как те ще опростят моделната си гама“, обясни Суикърд.

Идеята на дилърите е да се намали бройката на вкарваните в САЩ модели, но кои от тях ще отпаднат, засега не е ясно. По-скоро ще отпаднат някои от двигателите и нивата на оборудване, като за решението на компанията важна роля ще играе и мнението на клиентите.

В същото време Mercedes-Benz беше принуден от властите в Щатите да организира сервизна акция заради неработеща правилно система за свързване на автомобилите с аварийните служби в случай на инцидент. Подобен проблем наскоро имаше с колите на германската марка в Европа, където те изпращаха неверни данни за местоположението си. На Стария континент бяха отчетени няколко такива случаи, но САЩ все още няма един.


Mercedes-Benz S-Class


Въпреки това, компанията ще вкара в сервизите си 1,3 млн. автомобила от моделите CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A-Class, GT, C-Class, E-Class, S-Class, CLS, SL, B-Class, GLB, GLC и G-Class, произведени след 2016 година. Собствениците ще бъдат информирани кога и къде да закарат колите си за препрограмиране на системата, което ще е безплатно. Сервизната акция ще стартира в началото на април.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Хамериканцето ... ( преди 3 години )
    са толко неграмотни, че не могат даже да запомнят буквичките от моделите на Мерц! За това - съкращения ... ))
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Айде , това момче дето толкова защитава японските автомобили , да ми каже какво вижда в една Хонда Акорд примерно, но нека изгледа клипчета предварително, а не говори наизуст.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя Съвет на дилърите в САШ, кой знае защо ми наромня на нашата Асоциация на вносителите, или както там се казват! Тия, нашите, само въртят и сучат как да им отпуснат некой лев/милиони де/!
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    3 ( преди 3 години )
    До 2Те вярно японците не са чували, ама не са си го включили и в цената. Американците са страхотни - плащат и си търсят правата.Следващите дела срещу германските "премиум" марки ще са затова че хибридите им не достигат обявените нива на икономии и екология.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    z8 ( преди 3 години )
    вече не са колите които бяха