fallback

Още една марка приключи с бензина

Polestar спира първия си модел и преминава на електромобили

Шведският производител Polestar обяви, че след края на тази година ще прекрати производството на плъг-ин хибрида си Polestar 1. След това марката ще предлага единствено електромобили.

Polestar 1 е първият модел на бранда, който по-рано беше част от компанията Volvo. Хибридният седан излезе на пазара от 2017 години и получи доста добри отзиви от клиентите, а много експерти дори твърдят, че това е един от най-добрите автомобили в последно време. Въпреки това, той отива в историята.

„С мощност от 619 конски сили, която е съчетана с най-големия пробег сред всички хибриди на света, предлагани към момента, този автомобил е най-яркото доказателства за дизайнерските и технологичните иновации, които Polestar използва“, коментира Грегор Хембро, шеф на подразделението на марката в Северна Америка.

Мястото на Polestar 1 ще заеме седанът Polestar 2, а след това ще се появят и модели с индекси 3 и 4. Всички те обаче ще бъдат електрически и така шведската марка, на практика, къса напълно с двигателя с вътрешно горене и се превръща в производител на електромобили.

Задвижването на Polestar 1 се осъществява с 2,0-литров бензипнов турбодвигател и два електромотора със съвкупна мощност 619 к.с. и 1000 Нм. Само на електричество седанът изминава до 97 км.

Снимки: Polestar

fallback
  • #13
    Джеръми Кларксън ( преди 3 години )
    Като приключиш с половия живот си купуваш Волво.
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1Ако зависеше от теб всички щяхме да караме голфове.Те и айфоните ви се правят в Китай ама се пъчите с тях.
  • #11
    Ко4е ( преди 3 години )
    Китайския
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    Полстар-преди да започне да произвежда самостоятелно автомобили-дълги години беше тунинг компания към Волво.
  • #9
    Волво за цял живот. ( преди 3 години )
    Волво е с шведско ноу-хау.А тук е пълно с комплексари.Volvo for life.*** от яд.
  • #8
    Карач ( преди 3 години )
    Волво е уникален автомобил и по нищо не отстъпва на най големите, Мерцедес, БМВ и Ауди и бие всички японски грозилища по всичко а Полестар са още по добри !
  • #7
    Бай Ганю ( преди 3 години )
    Полстар не е шведски а китайски производител и са изкопирали емблемата на Ситроен заради което Ситроен и Франция забраниха продажбите им във Франция.
  • #6
    на 100%... ( преди 3 години )
    е ограничен до 180км/ч! Това е вица на волво за "безопасно пътуване". ))))
  • #5
    Анонимен ( преди 3 години )
    Пропуснато е да се спомене в статията че общо е успял да пробута 65 автомобила в Европа за миналата година . Велико постижение ! И както е посочено по-долу : нито Polestar нито Volvo са шведски производители а са китайски с автомобили произведени в Китай.
  • #4
    snaky ( преди 3 години )
    Кога почнаха, че да прикючат с бензина?!
fallback
Последни