IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз всъщност е Cupra Formentor?

Спортният кросоувър беше тестван в реални условия (ВИДЕО)

Преди време Seat Leon се предлагаше във версия Cupra, която винаги е била свързвана с Audi S3. Първото поколение на модела разчиташе на 1,8-литров турбомотор, който по-късно беше заменен от двигател 2.0 TSI/TFSI. И въпреки, че Leon не разполагаше със система AWD, той запази впечатляващите си мощност и представяне на пътя.


Cupra Formentor


Новият Formentor не е част от гамата на Seat, а се предлага само под новата подмарка на испанците – Cupra. Засега той е достъпен само с един двигател – 2.0 TSI, който развива 310 к.с. Същият мотор се поставя и на новите седан и хечбек Audi S3, като и двата модела имат 10 к.с. по-малко от VW Golf R. Предстои да излязат версии 1.5 TSI със 150 к.с., както и е-Hybrid, като поръчки за тях се приемат, но те все още не са налични при дилърите.

Холандското издание AutoTopNL публикува две видеа, които дават представа за производителността на Cupra Formentor. За тази кола рядко става дума, но тук се вижда, ефектният кросоувър се справя с ускорение от 0 до 100 км/ч, а това означава, че той е по-бърз от предварително посочените параметри, при това на мокра настилка.



Тестът се провежда в Германия, така че се вижда, как автомобилът покрива максималната скорост, обявена от производителя – 250 км/ч. Добавете към това впечатляващ дизайн и забележителен интериор с много любопитни функции и ще разберете, защо този кросоувър наистина е много интересен.

Сега въпросът е дали Cupra Formentor няма съвсем скоро да бъде забравен, както се случи и с други модели през годините, или ще се превърне в един от желаните, но едновременно с това и доста редки модели на пазара.


Снимки и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какво му е рядкото на тоя преоблечен Тигуан? Хората дето възприемат коли за редки и ценни със сигурност се интересуват доста повече от вътрешните тенекии?? То тва е и проблемът с тея коли, те са МАСОВИ с различни ламарини.
  • #7
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Текирдааг Ракъ ( преди 3 години )
    Ква е тая Киа Сиид бре...
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    snaky ( преди 3 години )
    До #5: Не се прави, че ги разбираш нещата като сравняваш коли, които нямат нищо общо по между си. Само се излагаш
  • #5
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Малеййй ( преди 3 години )
    Тая испанска пръдня с мирис на вкиснало германско зеле с вурстове след три такива старта е в бокса за основен ремонт и на мъртвороденото ТСИ и още по скапаното деесджи!
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е същото като VW T-Roc R.
  • #3
    1 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 това не е никакъв СУВ,а е като Ауди с3 и4 или ФВ голф Р,но комби. И въобще не достигна скорост от 250 км/ч,а само 247.Не е покрил никакви заводски данни.
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Do 1 ( преди 3 години )
    Какъв ти СУВ пишеш го сякаш е Тигуан или Атека а всъщност е високо колкото ФВ Ъп и стандартно Сандеро тоест 1.51м цели 5 Санта повече от Леон
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    М да а ( преди 3 години )
    ..."ефектният кросоувър се справя с ускорение от 0 до 100 км/ч, а това означава, че той е по-бърз "... И 40- годишния А3ЛК на баща ми се справя с ускорение от 0 -100км/ч - значи ли че е по-бърз ?