IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Mercedes G63 AMG 6×6 се продава за много пари

Триосната машина е с пробег от едва 230 километра и ексклузивни акценти

Mercedes G63 AMG 6×6 e една от най-бруталните офроуд машини, появявали се скоро на пазара. Произвежданата между 2013 и 2015 година триоска е и доста рядък екземпляр, тъй като от поточните линии на Magna в Австрия слязоха едва стотина пикапа.


Mercedes G63 AMG 6×6


Освен много способен и много рядък, AMG 6×6 логично е и доста скъп. При лансирането му, цените на модела започваха от около половин милион евро, а специалните изпълнения на различни компании вдигнаха летвата и на над милион. На вторичният пазар маниакалната машина държеше и продължава да държи дори по-високи цени, отколкото търсеха от Daimler.

Доказателство за горното е оферта за продажба на употребяван G63 AMG 6×6 в Германия. Пикапът от 2015 година е в много рядък бронзов цвят и с едва 230 километра пробег. Търсената за него е цена е внушителните 1 037 659 евро - доста скъпо, но все пак плащате за ексклузивност. А, и има възможност за връщане на 19% ДДС!


Mercedes G63 AMG 6×6


Обявеният за продажба всъдеход е изработен по поръчка, като клиентът е бил високопоставен чиновник от Кувейт. Машината през цялото време е "гледана" в гараж и практически не е използвана от клиента. Затова и няма никакви видими следи от експлоатация, а е като чисто нова.

Купето на уникалния триосен звяр е боядисано в ексклузивен бронзов цвят, а и по него, и в купето присъстват различни елементи, изработени от карбон. Салонът е облицован с кожа Designo в черен и кафяв цвят, с алкантара на някои места.


Mercedes G63 AMG 6×6


За задвижването на този модел се грижи 5,5-литров V8 агрегат с битурбо и максимална мощност от 544 конски сили. Тягата се предава към 6-те колела чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. И трите диференциала са блокируеми, като всъдеходът разполага с понижаващи предавки.

Сигурни сме, че тази машина няма да се заседи дълго в продажба и съвсем скоро ще открие новия си собственик.

Повече снимки на уникалния Mercedes G63 AMG 6×6 вижте в галерията:

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бойко Борисов ( преди 3 години )
    Ей го, новата джипка да обикалям с нея из територията ми. Една пачка от чекмеджето и е моя. Ама що да си ги харча, че я купя с Държавна пара. Идеална е и за магистралите ми.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До #7 ( преди 3 години )
    За бързо, дори за много бързо шофиране има други модели на Мерцедес, до които също нямаш достъп! Причината - ами знаеш си я ... и то аргументирано! ;-)
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Целевата група е този който има пари! Не забравяй: "Богат глупав няма"!!
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    nnn ( преди 3 години )
    Г клас може и да не е лош автомобил, но истината е, че целевата му група са източноевропейските бандити, руските олигарси и арабските принцове. Именно заради това мненията за него са толкова разделени. За едни това е уникален автомобил съчетаващ в себеси много качества. За други това е олицетворение на някаква псевдо гангстерщина и откровенна простотия
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До N4 ( преди 3 години )
    Просто изказах мнение, това че на теб не ти допада не означава, че трябва да обиждаш. Хайде да се пробваш да ми отговориш аргументирано. Кое не е вярно - Г класата си е платформа на високопроходим автомобил с монтиран мощен двигател и има всички характеристики на високопроходим амтомобил - управлението е изключително недиректно, което е добре при офроуд, но не е подходящо за бързо шофиране, построена е върху рама и не е с независимо окачване.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Дубай, лопата, ама некой друг път!! По-евтините са около 800х. евра и са доста малко - както е споменато 100-тина броя!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Такива в Дубай с лопата да ги ринеш
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 3 години )
    с 3-те коментара: най-много да си карал задръстера на рено! Точно кола за неуДачник като теб.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Карал съм Г клас АМГ. Да съм честен, не е кой знае какво. Някога карахме служебни Дифендъри и истината е, че Г класата е като Дифендър, та който си монтирал мощен двигател. Просто за тези пари може да си купиш един спортен СУВ и един подготвен високопроходим автомобил.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Сега знам, че всички фенове на Мерцедес ще скочат, но истината е, че G класата за мен не си струва парите. Карал съм версията, която се произвежда 2000-2007г. На асфалта трагедия - нестабилна, шумна, не върви чак толкова, а гори потресаващо много. Извън пътя, трябва да си я подготвиш с високи гуми и малки джанти и да разкараш пласмасарията иначе и тук не е кой знае какво. Този автомобил за мен е по малко от всичко и накрая нищо. Знам, че е мечта на много хора, но мен определено не ме впечатли.