IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Hyundai закъса по време на тестове

Компактният AX1 ще се предлага като глобален модел

Компанията Hyundai стартира зимни тестове на компактен кросоувър, който засега е известен под името AX-1. Снимки на прототипа, на които се вижда, че той е излетял от пътя и е затънал в снега, бяха публикувани от изданието Motor1.


Hyundai


Машината явно не успява да се измъкне самостоятелно и първоначално хората от екипа на Hyundai се опитва да я избутат обратно на пътя, но това не им се отдава. В крайна сметка на мястото на инцидента пристига малък камион, който измъква кросоувъра с помощта на въже.

На снимките прототипът е покрит с камуфлаж, като по информация на Motor1, това е серийният варианта на модела, който трябва да стане най-малкия кросоувър в гамата на южнокорейската марка. Той ще получи 1,0-литров бензинов мотор с мощност 70 к.с., съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия или с роботизирана трансмисия.


Hyundai


В гамата на модела, който ще се предлага като глобален, може да влезе и 1,2-литров бензинов агрегат с 85 к.с. Засега няма яснота, кога ще бъде официалното представяне на AX-1.

Снимки: Motor1

0 от 500