IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа новото M3 в зимен дрифт

Седанът разкрива способностите си и при дълбок сняг (ВИДЕО)

Новото поколение на BMW M3 беше представено през септември миналата година, като моделът получи агресивен външен вид с огромна решетка на радиатора, както и нов двигател. Продажбите на седана и купето M4 стартират през март, като компанията не спира да подгрява интереса към двата автомобила.


BMW M3


Испанското подразделение на BMW също се включи, като публикува атрактивно видео. В него местният автомобилен състезател Хосе Мануел ле лос Милагрос управлява M3 на пистата "Харама". Тежките условия на трасето не създават проблеми на спортния седан, въпреки че задната му част се плъзга по заснеженото трасе.

Идеята на видеото е именно такава - да покаже "драйвърската" страна на автомобила. Трябва да се отбележи, че подобни условия не са типични за испанската писта, на която много рядко пада толкова свят. През януари обаче се е случило точно това и в BMW са се възползвали максимално от ситуацията.



Новото BMW M3 е оборудвано с 3,0-литров редови двигател с 6 цилиндъра и двойно турбо, който развива 480 к.с. и 550 Нм, като се съчетава с 6-степенна автоматична скоростна кутия. По-мощната версия Competition е със същия мотор, но с 510 к.с. и 650 Нм, като в този вариант се предлага само автомат с 8 предавки.

При M3 Competition системата за задвижване на четирите колела BMW xDrive има режим на заключване на предната ос и така цялата мощ се предава на задната, което позволява именно подобно движение.


BMW M3


Снимки и видео: BMW

0 от 500