IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla промени радикално интериора на Model S

Електрическият седан получава и нова топ-версия с 840 км пробег

След години на пазара Tesla най-после актуализира своя Model S, който вкара компанията сред масовите производители. Производството на обновения електрически седан ще стартира до няколко седмици, като вече се знаят първите подробности.


Tesla Model S


От малкото снимки, публикувани от компанията, се вижда, че големите промени са в интериора на седана. Там отпада досегашния вертикален таблет, който се използва от настоящите Model S и Model X. Той е заменен от 17,0-инчов дисплей, който изглежда почти идентичен с този в Model 3 и Model Y.

Резолюцията на екрана е значително подобрена с по-ярки цветове и подобрена реакция. Седанът, като и кросоувърът Model X, ще запазят и своя 12,3-инчов цифров инструментален приборен панел. Електромобилът обаче получава нов отрязан волан, който изглежда по-подходящ за самолет или космически кораб. Той е в стила на концептуалния Roadster.


Tesla Model S


Също така, трябва да се отбележи липсата на лостчета, което означава, че мигачите ще се управляват от волана. Обликът на салона се допълва от по-големи дървени облицовки, както и от дисплей за пътниците на задния ред седалки, който е поставен в долната част на централната конзола.

Промените в екстериора не са кой знае колко сериозни, като повечето от тях са засегнали долната част на Model S. Като цяло седанът изглежда по-агресивен, като получава и ново ниво на оборудване, което ще се предлага и за кросоувъра Model X.


Tesla Model S


Версията с два двигателя Long Range остава основна и за два модела, но досегашното най-високо ниво Performance е заменено от Plaid. Няма реална разлика в производителността, но за Model S ще се предлага и Plaid+, който ще излезе на пазара по-късно през година. Той ще получи новите акумулаторни батерии на компанията, които вече са част от структурата на автомобила.

Благодарение на тях, Model S Plaid+ ще изминава до 840 км с едно зареждане и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за под 2 секунди. Същите промени, включително и по екстериора, скоро трябва да получи и Model X.

Още снимки на обновения Tesla Model S - вижте в галерията:

Снимки: Tesla

0 от 500