IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche отбелязва юбилей на Boxster със специален модел

Версията 25 отдава почит на оригиналния роудстър от 1996 година

Точно четвърт век измина откакто Porsche представи оригиналния 986 Boxster презз 1996 година. Моделът дебютира на европейския пазар с 2,5-литров 6-цилиндров боксер двигател, който постигаше мощност от 204 конски сили. По-късно гамата се разрасна и бе допълнена с редица модификации.


Porsche Boxster 25


За да отбележи 25-ия рожден ден на модела, Porsche представи специален юбилеен модел, наречен (както  и се очакваше) Boxster 25. Модификацията е базирана на версията GTS 4.0 с 3995-кубиков 6-цилиндров мотор, който има максимална мощност от 400 конски сили. Агрегатът може да се комбинира с механична или автоматична скоростна кутия, а диференциал с ограничено приплъзване и системата Porsche Active Suspension Management са стандартно включени.

Изменения по техническите показатели няма, тъй като Porsche Boxster 25 е само визуален пакет. Машината е вдъхновена от представения през 1993 на автосалона в Детройт едноименен концептуален модел. Така, купето е в цвят сребърен металик, напомнящ за този при прототипа, с различни акценти в меден цвят, които могат да бъдат открити в предните въздухозаборници, емблемата и на други места, като в меден цвят са и специалните джанти.


Porsche Boxster 25


В допълнение, юбилейната машина има специална капачка на резервоара, специални накрайници на изпускателната система и черна рамка на челното стъкло. Налична е, разбира се, и емблема Boxster 25 на задницата на спортния модел.

В салона, акцент е кожен салон в цвят бордо, който напомня за този в първото поколение. В подобен цвят е и мекият таван, на който също е изобразено юбилейното лого. Последното може да бъде видяно и на други места в купето, както и на праговете. А ако не желаете специалния сребърен цвят на каросерията, може да се спрете на черен или бял. По подобен начин бордо интериорът може да бъде сменен с черен.


Porsche Boxster 25


Porsche Boxster 25 ще излезе в лимитирана серия от 1250 бройки. Стартовата цена на автомобила в Германия е 94 986 евро, или с 10 000 отгоре спрямо стандартен модел GTS 4.0.

Повече снимки на Porsche Boxster 25 вижте в галерията:

0 от 500