fallback

BMW готви революционeн дисплей и ново поколение на iDrive

Технологиите ще дебютират виртуално, преди да бъдат поставени в сериен модел

Компанията BMW реши да отбележи 20-годишнината на системата iDrive, като представи най-новите си технологии в тази област. Тяхната премиера ще се състои на изложението за потребителска електроника CES (Consumer Electronics Show), което тази година ще бъде проведено виртуално.

Технологията iDrive се появи през 2001 година, като дебютира на седана 7-Series. Благодарение на нея от салона бяха премахнати традиционните физически бутони, като техните функция бяха поети от контролер във формата на шайба, от който се управляваше мултимедийната система.

Сега BMW разкрива малка част от новото поколение на системата. От компанията твърдят, че при него акцентът пада върху взаимодействието между водача и автомобила. Подобрената операционна система ще помага на електрониката да работи с по-голямо количество данни, а това означава и повече функции.

Това ще се отнася за много популярните в наши дни сервизни системи, работещи в онлайн-режим, както и за функцията за обмен на информация между превозните средства. Благодарение на нея, например, автомобилът ще получава и показва предупреждения за опасност от други превозни средства на марката, а също така ще може да търси и места за паркиране.

Новата технология, която ще разчита и на революционна система от сензорни дисплеи в салона, ще дебютира на серийния електрически кросоувър BMW iX, чиято премиера е предвидена за тази година.

Снимки: BMW

fallback
  • #8
    abc ( преди 3 години )
    Гледам няма и централна конзола. просто дупка там, като на Вартбург.Така е още по-евтин "премиума".
  • #7
    abc ( преди 3 години )
    Голям правоъгълен екран, че даже няма и козирка отгоре и като свети слънцето директно в него няма да се вижда нищо.Отзад пък подпрян с някаква подпорка от винкел.И на това му викат "премиум".Мда... дълбаят дъното...
  • #6
    Уоу ( преди 3 години )
    Последните 3 са софийски
  • #5
    Копи-пейс... ( преди 3 години )
    пак от Мерцедес е дисплея - поне!
  • #4
    Революционер ( преди 3 години )
    Може да се каже, че айфон 1 е революция. Айфон петнайсе, андроид четирнайсе, шаоми галакси екс емнайсе, точно както и новият дисплей на новото беенве - това си е чиста еволюция. Но швабата обича да казва "ексклузив", "фантастиш" и "революция".
  • #3
    хаха ( преди 3 години )
    Какво му е ревалюционното на телевизора? Телевизор като телевизор.
  • #2
    sas ( преди 3 години )
    Има точно половин дума за дисплеи в статията, но заглавието е гръмко! "Сервизни системи"? Яко!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    хубави коли !
fallback
Последни