IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да очакваме ли скоро появата на двигател X20?

Компанията Villiers вече разработва подобен мотор (ВИДЕО)

За двигателите V16 е разказвано много. Още през 1930 година Cadillac поставя такива мотори на свои модели, след това те се появяват и на моделите на други производители, а в наши дни се срещат на суперколата Cizeta-Moroder V16T.


Villiers X20


Това са най-големите (като брой на цилиндрите) задвижващи агрегати за автомобили, но това скоро може да се промени. Причината е, че компанията Villiers разработва двигател с 20 цилиндъра. Такива агрегати се поставят на локомотиви, кораби и електрически генератори, но не и не леки коли. Сега обаче това може да се промени.

От Villiers разкриха подробности за проекта, който предвижда обединяването на два 2,0-литрови V10 мотора от спортната кола Connaught Type-D. Те са съединени в схема, при която се получават четири хоризонтални реда с по 5 цилиндъра. На свой ред, двата колянови вала са свързани с 6-степенна механична скоростна кутия от Lamborghini Gallardo.



Любопитното е, че използваните V10 мотори са с турбо, но при крайния вариант то отсъства. Засега проектът все още е в началната си фаза, но определено звучи любопитно. Още повече ще бъде доста любопитно да се чуе, как звучи двигател с 20 цилиндъра.

Снимка и видео: Drivetribe

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Светът е интересен, защото е многообразен. Който може прави, който не може, учи другите. Или се опитва да дава акъл на другите. Ако е кацнал на ниско дърво, вижда малко. Тези обикновено имат мнение за всичко. Който е кацнал на по-високо, вижда по-далече.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И какъв е смисъла същият двг кутук и половина
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    То онова шведско *** ще направи дса правят двуцилиндрови кат Трабант, тия седнали 29 цилиндъра....
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    А защо не 2 двигателя вместо този огромен туч.Те военните понеже са прости правят машините с по 2 двигателя... ако единия даде фира да не се превърне машината в неподвижна мишена.Този огромен двигател си е направо без смисъл, само за да могат да кажат, ние имаме 20 цилиндъра, нищо друго.
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    нищо не се казва какво ще е предимството на 20 цилиндров двигател? повече мощност? без турбо? интересно.. а и малко май закъсняха с тая разработка.. сега са модерни разработки с 20 акумулатора :)