fallback

Шеф на Volkswagen: Skoda има най-голям потенциал в групата ни

Няма шанс чешката марка да започне да се конкурира с Dacia, категорични са във Волфсбург

"Skoda има най-големия потенциал за растеж сред обемните марки на Volkswagen Group, тъй като е привлекателна за по-традиционно мислещите купувачи на бюджетни автомобили", заяви директорът по продажбите на VW Group - Кристиан Далхайм, цитиран от Automotive News.

Според него, автомобилите на чешкия производител са идеалното средство за справяне в сегменти, където хората не могат да си позволят коли с по-висока цена. В същото време обаче Skoda няма да бъде препозиционирана, за да се конкурира с Dacia, която е нискобюджетна марка на Renault.

"Подобно сравнение не е уместно, защото не искаме да сваляме нивото на Skoda, за да се борим с този конкурент. В момента Skoda има страхотни съперници на пазара, като това са френските марки, както и Ford, разбира се", каза още Далхайм.

Той посочи и маркетинговия слоган на чешката компания - "Simply Clever" (Просто умно), който показва какви са клиентите на марката. Това са хора, които поставят функционалността на автомобила над всичко, като едновременно с това търсят и привлекателна цена. Така Skoda успява да привлече клиенти на други марки, вместо да се случва обратното.

"Що се касае до Volkswagen, тя ще си остане най-обемната марка в групата. Нейните клиенти купуват предимно коли на лизинг, като разчитат на високата остатъчна стойност. Освен това, разполагаме и със Seat, която трябва да привлече младите клиенти към групата", обясни Далхайм.

Снимка: Skoda

fallback
  • #5
    7 ( преди 3 години )
    Отвратителни са ми тезе шкоди отвътре, кой ги купува въобще... бюджетен автомобил, нямаш пари за vw и караш шкода
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Тъжното за Шкода, е, че е безличен клонинг на средняшка фирма-масовка.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Шкода Скала я критикуваха в *** Motоr Und Sport, че е толкова шумна вътре. Все едно изобщо няма шумоизолация.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам, новите дачийки на новата по-голяма, по-безопасна и съвременна платформа са по добри от остарялата Фабия например, за Скала не знам, може би тя е една идея по-добра, но ако сравним цената и оборудването с по-малкия
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Има потенциал заради цените, две на цената на една.
fallback
Последни