IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi вкарва Q3 в сервизите

Кросоувърът има проблем с педала на спирачката

Компанията Audi организира сервизна акция на второто поколение на кросоувъра Q3, която ще засегне автомобили от цял свят. При тях е открит проблем с педала на спирачките, който може да се счупи при силно натискане. Дефектът е по вина на доставчика, като колите с его трябва да бъдат спрени от движение.


Audi Q3


В случая с Audi Q3 доставчик на детайла е германската компания BOGE Elastmetall GmbH, който сам е уведомил съответните органи в различните държави за проблема още през август. Автомобилният производител е провел вътрешно разследване, което е открило колите с подобен дефект.

Засега жалби от клиентите не са постъпвали, но в Audi са решили да проведат сервизна акция, за да избягнат евентуални инциденти. Според информациите, около 400 от дефектните автомобили са продадени в САЩ и Канада. Засега не е ясно, в кои други държави има кросоувъри с подобен проблем, но е известно, че част от засегнатите коли са продадени и на други континенти

Проблем за собствениците може да се окаже факта, че ремонтът не е толкова прост и отнема време, тъй като трябва да се смени целия детайл. В Щатите сервизната акция стартира в края на януари.

Снимка: Audi

0 от 500