IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да очакваме ли и мини Hummer?

GMC Boulder е визия за корав офроудър на ток

GMC Hummer EV определено предизвика фурор с появата си. Но от General Motors все още нямат претендент в нишата на по-компактните оф-роудъри, където доскоро властваше Jeep Wrangler, а сега там се настани и възроденият Ford Bronco.


GMC Boulder


Всъщност, от GM няколко пъти се заканваха да пуснат подобна на горните машина, но плановете на компанията все се променяха. И ако обърнат внимание на проекта на талантливия дизайнер Райън Шлотхауър от Детройт, могат бързо да спретнат нещо, което да привлече нишовата аудитория и към тях.

GMC Boulder е визията на дизайнера за офроуд машина от GM. Естествено, тя ще е задвижвана от електричество, като идеята е във всяко колело да има електромотор, като така да се разполага с възможно най-практичната 4х4 система с множество режими.


GMC Boulder


Макар и сериозно вдъхновен от Bronco и Wrangler, Boulder е доста по-компактен. Направо да си кажем, че е малък и като размери по-скоро напомня Suzuki Jimny. Авторът обяснява минимализма си с идеята, че всъдеходът е предвиден само за двама души, като може да оптимизира капацитета си за товари с различни допълнителни аксесоари. 

GMC Boulder е с отварящи се назад врати, което според дизайнера улеснява достъпът до возилото, както и слизането. На мястото на двигателния отсек има товарно отделение, чиито капак е изработен от акрил, използван при изработката на слънчеви очила, което позволява на водача да погледне вътре, без нужда да го отваря.


GMC Boulder


И като споменаваме аксесоари, малкият всъдеход е добре оборудван с такива за офроуд - зад седалките има пътечки против буксуване, а под споменатия прозрачен капак са захванати брадва и лопата. На покрива има заготовка за експедиционен багажник, а от там до бронята са спуснати т. нар. "ванти" - въжета, които предпазват предното стъкло от удари на клони.

Много интересно е решена светлинната система, която освен нормално осветление, може да проектира извивките на терена пред всъдехода и да дава светлинни инструкции откъде е по-безопасно да се мине.

Повече изображения на GMC Boulder вижте в галерията:

0 от 500