IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

30-те най-бързи серийни коли на планетата

Една класация, която може да се промени сериозно още през 2021

Много хора са склонни да се оплакват, че колите вече не са "като едно време". В известен смисъл това е съвсем вярно: технологиите напреднаха дотолкова, че дори един масов съвременен автомобил с лекота ще "надбяга" легендарни спортни машини от миналото. Никъде разликата не е толкова забележима, колкото в списъка на най-бързите серийни коли.
  
   
скорост, път, горящи следи
  
   
Скорост от 320 км/ч, която само допреди трийсетина години се смяташе за недостижима, днес е само начална отправна точка в тази класация. Впрочем списъкът постоянно се променя - още тази година на върха могат да настъпят рокади, ако SSC Tuatara успее да постигне обещаното пред независими наблюдатели, или пък Koenigsegg One:1 верифицира своя неофициален рекорд. Дотогава подобни опити не се включват в класацията, дело на уважаваното R&T. В нея не попадат и доработки на чужди произведения, какъвто е случаят с базирания върху Lotus Hennessey Venom например.


Най-бързите серийни автомобили в историята (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500