IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа GT-R от бъдещето

Болидът се контролира със силата на мисълта чрез специален шлем

Nissan North America представи концепция, наречена GT-R (X) 2050. Това е макет в пълен размер, проектиран от Джеб «Джей-Би» Чой, талантлив млад дизайнер, който се обучава в местния дизайнерски център на автомобилния производител.


Nissan GT-R (X) 2050


Фантастичният GT-R 2050 (от 2050 година) е по-скоро супербайк на четири колела, отколкото традиционен супер автомобил. Или екзоскелет: пилотът седи с лице надолу, разперил ръце и крака.

Дължината на концепцията е около три метра, височината е 60 сантиметра, а създавайки превозното средство, авторът се е ръководил от размера на човешкото тяло. Въпреки че дизайнът изглежда напълно футуристичен, той все пак е обвързан с актуалния стил на японската марка - челния панел V-Motion и дизайна на задните светлини.


Nissan GT-R (X) 2050


Според проекта на дизайнера, Nissan GT-R (X) 2050 се задвижва от силата на мисълта. За това шофьорът трябва да носи специален шлем. Разбира се, сега не се и мисли за пускането на такава машина в серия. Но след 30 години - кой знае?

Междувременно настоящият Nissan GT-R, който се произвежда от 13 години, все още е далеч от промяна на поколението. Това лято беше съобщено, че наследник на спортния автомобил ще бъде пуснат на пазара едва през 2023 година. Според някои съобщения колата ще бъде превърната в суперхибрид.

Повече снимки на концепцията Nissan GT-R (X) 2050 вижте в галерията:

0 от 500