IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X7 стана военен всъдеход

Ателието Manhart заложи на оф-роуд способностите на кросоувъра

Германското ателие Manhart Performance представи, как трябва да изглежда всъдеходният вариант на BMW X7. Така на бял свят се появява MHX7 650 Dirt Edition² с увеличен пътен просвет и със скрити под фолио върху каросерията имитации на нитове.


MHX7 650 Dirt Edition²


В основата на проекта на Manhart е версията BMW X7 M50i. Експертите от ателието са се постарали да придадат на машината външен вид на военен всъдеход, като основна роля за това игра тъмното фолио върху каросерията. Напълно променено е стандартното окачване, пътният просвет е увеличен с 40 мм, разширени са калниците, за да може да бъдат поставени огромните 20-цолови джанти Black Rhino с гуми Maxxis Bighorn MT-76 с размери 305/50 R20.

Обърнато е внимание и на двигателя - V8 с обем 4,4 литра, като благодарение на фирмения блок MHtronik Powerbox и обновената система за управление мощността му е увеличена от 530 к.с. и 750 Нм на 650 к.с. и 920 Нм. Стандартният изпускателен тракт е заменен с неръждаем с активни клапани, като се предлагат два варианта - със спортен даунпайп и катализатор, или Race, при който няма филтър. Вторият обаче е забранен за стандартни пътища в Германия.

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

От Manhart твърдят, что MHX7 650 Dirt Edition² с лекота ще преодолее каменист път или кален терен. Това е вторият опит на ателието за превръщане на кросоувър във всъдеход. Първият беше през 2017 година, когато ателието доработи BMW X6 M и го кръсти MHX6 Dirt². Машината получи шнорхел и специално окачване, като дори трябваше да се появи на пазара на цена от 395 000 евро.

Снимки: Manhart

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Смешници...
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Ми супер е, не е като противния Хамър, дето като му се изпикаеш на гумата и почва да буксува а зимата на Пампорово със зимни гуми при 10см сняг закъсах и един дърт МЛ ме дърпа до асфалт(изринат от снегорините) и чак тогава тръгна прехваления Хамър! Карайте си немските и японските джипки и друго не ви трябва!