IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Бързи и яростни" в истинския живот

Вижте как действат крадците във Великобритания (ВИДЕО)

През тази есен Microsoft и Sony пусната нови версии на совите популярни игрови конзоли. Заради епидемията, както и по други причини, компаниите не могат да удовлетворят огромни интерес на клиентите. Затова и сега новите PlayStation и Xbox не може да бъдат открити в свободна продажба.

обир камион


Съответно, престъпниците виждат огромна изгода в това и смела атакуват камионите, превозващи игрови конзоли, още по време на движение. Както разказва изданието The Drive, във Великобритания тези кражби се наричат "rollover raids", а схемата е същата, която използваха главните герои в първата серия на "Бързи и яростни" от 2001 година.

Крадците атакуват камиона с няколко коли. Първата застава отпред и контролира скоростта. Един или два автомобила се движат редом, за да попречат на камиона да напусне лентата на движение. А последната кола се приближава отзад и един от престъпниците се прехвърля в камиона. Той взима каквото му трябва, скача обратно в автомобила и се оттегля с плячката.



Според The Times, по този начин се крадат не само PlayStation и Xbox, но и други стоки - от телевизори и козметика до смартфони и цигари. Само от началото на 2020 година на полицията са известни поне 27 подобни случая. Подобни грабежи се извършват и в други държави. Този на видеото по-горе, например, е заснет в Румъния, а за такъв се съобщава и в Чили.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500