IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Индия направиха премиум-електромобил

Компанията Pravaig Dynamics представи първия си модел

Индийската компания Pravaig Dynamics представи първия си модел - електромобила Extinction Mk1. Той няма да се продава, а ще стане част от премиум-сервиз за даване под наем на автомобил с шофьор за корпоративни клиенти. Тази услуга ще стартира съвсем скоро в Делхи и Бангалор.


Pravaig Dynamics


На премиерата си Extinction Mk1 се появи като купе, но от фирмата-производител твърдят, че серийният вариант ще се отличава значително. Той ще има два допълнителни врати за удобство за качване и слизане на пасажерите, и второ - ще получи по-голям пътен просвет, което ще направи салона по-удобен.

Задвижването на автомобила става с електромотор, развиващ 204 к.с., захранван от батерия с 96 кВт/ч, която ще може да се напълни от 0 до 80% за 30 минути. Пробегът с едно зареждане ще е 504 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 5,4 секунди. Максималната скорост е 196 км/ч.


Pravaig Dynamics


В салона на Pravaig Extinction Mk1 има 4 места, като задните кресла могат да се завъртат до 165 градуса. Оборудването на модела включва индивидуални масички и дефлектори на вентилацията на втория ред седалки, аудиосистема Devialet и модерна система за почистване на въздуха, която намалява 10 пъти концентрацията на СО2 и пречиства 99% от вредните за дихателната система частици PM 2.5.

Излизането на пазара на Extinction Mk1 е планирано за 2021 година, като в Pravaig Dynamics смятат през първата година да направят 2500 машини.

Още симка на модела - вижте в галерията:

Снимки: Pravaig Dynamics

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Bеско Маринов-потния ( преди 3 години )
    Нашта българска електричка още се намира у мъgeme на БТГ(Българския Технически Гений) от БАН. Ама май там още за колелото се умува!
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Това е добре, ще бъде конглокент на моделите от Пакистан и ще можем да избираме. Нали всички тук си умират от кеф, че Германските марки ще фалират. Та това е бъдещето, честито.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 3 години )
    Ще излиза 2021-ва , но още нямат функционален прототип , а само анимации разни- Вервайте ми!