IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията конфискува кола само 30 секунди след покупката й

Собственикът се оказал без застраховка

Полицията на британския град Нортхемптън публикува любопитна информация в Туитър, касаеща най-големия карък, поставил своеобразен рекорд за краткосрочно притежание на кола. А по-точно - едва тридесет секунди до конфискуването му.



Драмата се случила преди броени дни: собственикът на току-що закупен Renault Megane CC тъкмо излизал от паркинга на автотърговец, когато за малко щял да удари минаваща патрулка. Полицейските служители спрели колата и помолили водачът да представи документите си. И се оказало, че машината няма застраховка.

В резултат на това, колата била конфискувана. Полицията вдигнала машината с "паяк" и я откарала на наказателен паркинг. Така, радостта от притежание на нов автомобил траяла у собственика едва половин минута.

Липсата на застраховка във Великобритания се наказва с глоба от 300 лири. Същевременно, полицията има право да конфискува, а в някои случаи дори да унищожи незастраховани автомобили. Каква ще е съдбата на пленения Megane CC, остава неясно.

По информация на полицията, става ясно, че в Нортхемптън шофирането без застраховка е едно от най-честите нарушения. По време на специализирана акция за безопасност миналия месец били арестувани 19 души и иззети 64 незастраховани превозни средства.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 аз вече над 30 години карам само Рено,а преди това само Рено сме ползвали в семейството и съм си жив и здрав,а така мисля и да остане за в бъдеще. За теб обаче не съм сигурен,защото увредата ти блика от всякъде. Явно доста Рена са те наказвали за да ги мразиш толкова.*** с логнат генотип.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    и защо ми беше изтрито мнението?? Този сайт затъва все повече... шом и админите почнаха да си правят каквото искат, освен че статиите са преписани в болшинството си, с грешки в 90% от случаите и нерядко с google translate... Не се чудете защо почти никой не ви чете ;)
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    реното е конфискувано за да запази водача от тежки и необратими увреждания при системното му ползване!