IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Tiguan R се оказа по-бърз от първото Porsche Cayenne Turbo

Продажбите на спортния кросоувър стартират на цена от 56 703 евро

Компанията Volkswagen обяви, че започва продажбите на най-мощната версия на кросоувъра си Tiguan - R, като разкриха и нейните технически характеристики.


Volkswagen Tiguan R


Според официалното съобщение, кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч а 4,9 секунди, което е с 0,1 секунди по-бързо от първата генерация на Porsche Cayenne Turbo. Максималната скорост на автомобила е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Под капака на VW Tiguan R е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ максимална мощност от 320 к.с. и 420 Нм. Той работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG с два съединителя и фирмената система за задвижване на четирите колела 4Motion.


Volkswagen Tiguan R


Новият Tiguan R има специално настроено окачване с адаптивни амортисьори, а също така 18-цолови джанти с лого R на предните спиачни апарати. Като опция за модела се предлагат титанова изпускателна система Akrapovic и 21-цолови джанти Estoril.

В салона на Tiguan R са поставени премиум спортни седалки с вградени подглавници, елементи от карбон, педали от неръждаема стомана и много други специални детайли, които отличават тази версия от стандартния модел.

Още снимки на спортния кросоувър - вижте в галерията:

В Германия спортната версия на Tiguan вече е на разположение на дилърите, като се предлага на стартова цена от 56 703 евро.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само внимавайте да не влезете в някой завой с тоя голф. Иначе за квартални гонки и комплексарски светофарни изпълнения е супер.