IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-популярните луксозни коли в Инстаграм

Само една марка има повече от един представител в топ 15

Луксозните и високотехнологичните автомобили са сред големите "звезди" на социалната мрежа Инстаграм. Дали говорим за машини от кино хитовете или за най-новите и лъскави продукти на индустрията, творбите на 4 колела редовно гастролират и дори имат купища фенове по аналог с известните актьори и музиканти.



Британската компания Click4reg Private Plates реши да провери кои са най-популярните луксозни автомобили на база на това, колко от т. нар. хаштагове са споделени в Инстаграм. Естествено, в тази своеобразна класация присъстват немските и британските премиум марки, а марката Rolls-Royce е единствената с повече от един представител.

Но нито една машина на Rolls не е най-популярната: тази чест се полага на Porsche Panamera, чиито хаштаг #porschepanamera е споделен цели 344 000 пъти. На другият полюс пък е електрическият кросоувър Jaguar I-Pace със "само" 29 500 споделяния. За да направят проучването, от Click4reg се позовават на различни класации и публикации във водещи медии, откъдето селектират и луксозните модели. И отчитат най-популярния хаштаг за даден модел и някои негови вариации. Ето какъв е резултатът:

Най-популярните луксозни коли в Инстаграм

0 от 500