IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето коя е най-крадената кола в България през 2020

Истински бум в кражбите на определен германски модел в последните месеци

Необичайна активност се забелязва при автомобилните крадци през последните месеци, разкрива репортаж на новините по телевизия Bulgaria ON AIR. Ако се съди по данни на МВР и по публикувани обяви в социалните мрежи, обект на специален интерен от престъпниците е Audi, и по-конкретно - различни варианти на моделите А6 и А7.
 
  
кражби, Audi A6
Автомобилът на Михаил - Audi A6 Allroad - е бил откраднат от двойно заключен подземен гараж в Люлин. Снимка Bulgaria ON AIR


По традиция германските премиум марки Аudi, Mercedes и BMW са най-популярни сред автокрадците в България (ако не броим един кратък период покрай възхода на Ислямска държава, когато Toyota внезапно се изстреля към върховете на тази печална класация). Обикновено обаче няма чак такова съсредоточаване върху един конкретен модел.

Някои от множеството потърпевши подозират, че може би става дума за една голяма поръчка от чужбина. Обичайни дестинации за откраднати в България автомобили са пазари извън ЕС като Молдова, Украйна и дори Казахстан.

Според криминалисти актуална тенденция е също автомобили да се крадат с цел разглобяването им в гаражи и износ само на отделни компоненти - "бизнес" с по-ниска доходност, но и несравнимо по-малък риск за крадците. Шансовете открадната с такава цел кола да се върне при собственика си са близки до нула, твърдят запознати.
  
  
Част от обявените случаи на откраднати Audi напоследък (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #20
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Охх ( преди 3 години )
    Колите са с пълно каско. Не знам какво умувате, но да всички са в схемата. Моято беше на лизинг и с каско. Застрахователя 5 пъти пита, имаше ли стикер...
  • #19
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Грамотко ( преди 3 години )
    Коли се крадат навсякъде за жалост. Даже имаше статии как на бмв 1-ва серия режат покрива в Холандия, за да вземат навигацията. От друга страна не може цял живот с Голф 2 да е човек. Взимаш и гледаш да има каско. Това е за жалост. Но то е нормално и хората навсякъде си правят застраховки на колите. Живи и здрави да сме!
  • #18
    72 rate up comment 1 rate down comment
    Абориген ( преди 3 години )
    Че кеф цена няма го знам, дето се казва " от време оно"! Обаче... кефа и ядовете вървят ръка за ръка. Ядовете обаче събарят "целия натрупан кеф"Така,че гледам ядовете да са ми по-малко, а кефа да ми е от нещо съвсем различно! Това което съм разбрал е че на човек му трябват една стая, едно легло,една чиния манджа , една кола да го кара безпроблемно оттук до там и обратно.И всичко това да ти е "по мярка" и най-важното - никой друг да не ти го иска.
  • #17
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Перник
  • #16
    11 rate up comment 0 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Кофти тръпка, тъй като са с доста електроника, GPS и т.н. , а и вече сме с обмяна на данни с ЕС , коли се крадат за части. Скоро хванаха някакви румънци дето бяха напълнили едно хале с части и ги пращали с камиони за Румъния и Молдова. Тъй че ако ти краднат колата - отпиши я.
  • #15
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Светла ( преди 3 години )
    На нас ни откраднаха нещастната ни Лада 2107,пред блока.
  • #14
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 3 години )
    Така като гледам почти всичките са А6 C7-ци, главно фейслифтови... А, има и една C6-ца, за цвят. Страшно племе сме, крадливо... Безумие си е да си купиш що-годе прилична кола и да не я застраховаш, не че това ще спре крадците, но все пак, няма да си капо...
  • #13
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #10 как разбра, че всички са без застраховка? И после ако наистина не са били застраховани - в БГ е лудост да нямаш каско на автомобил над 10000 лв.
  • #12
    37 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Крадат коли на обикновени хора на МВР не се барат коли. Пълна дупка е бг.
  • #11
    21 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Имахме едно ауди. Като го обявихме за продажва загряха телефона потенциалните купувачи. Сами са сетете какви хора звъняха. Само кретeни.