IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето коя е най-крадената кола в България през 2020

Истински бум в кражбите на определен германски модел в последните месеци

Необичайна активност се забелязва при автомобилните крадци през последните месеци, разкрива репортаж на новините по телевизия Bulgaria ON AIR. Ако се съди по данни на МВР и по публикувани обяви в социалните мрежи, обект на специален интерен от престъпниците е Audi, и по-конкретно - различни варианти на моделите А6 и А7.
 
  
кражби, Audi A6
Автомобилът на Михаил - Audi A6 Allroad - е бил откраднат от двойно заключен подземен гараж в Люлин. Снимка Bulgaria ON AIR


По традиция германските премиум марки Аudi, Mercedes и BMW са най-популярни сред автокрадците в България (ако не броим един кратък период покрай възхода на Ислямска държава, когато Toyota внезапно се изстреля към върховете на тази печална класация). Обикновено обаче няма чак такова съсредоточаване върху един конкретен модел.

Някои от множеството потърпевши подозират, че може би става дума за една голяма поръчка от чужбина. Обичайни дестинации за откраднати в България автомобили са пазари извън ЕС като Молдова, Украйна и дори Казахстан.

Според криминалисти актуална тенденция е също автомобили да се крадат с цел разглобяването им в гаражи и износ само на отделни компоненти - "бизнес" с по-ниска доходност, но и несравнимо по-малък риск за крадците. Шансовете открадната с такава цел кола да се върне при собственика си са близки до нула, твърдят запознати.
  
  
Част от обявените случаи на откраднати Audi напоследък (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #10
    49 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И всичко откраднати коли са без пълно каско!Бандитите как знаят коя кола е с или без застраховка?Играят със застрахователите и/или полицията.
  • #9
    57 rate up comment 3 rate down comment
    С Ауди на село ( преди 3 години )
    Важното е да е Ауди ,в калта пред блока.Нашенският манталитет бие на очи от всякъде.
  • #8
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Сякаш не знаете ( преди 3 години )
    България е бандитска държава. За да оцелееш и да се предпазиш тук трябва да действаш като бандит и гледаш да се барикадираш на сигурно място далеч от завистливи погледи. А и не върви да живееш в скапан квартал пък да караш скъпа кола. То е близко до ума че ще привличаш внимание и рано и ли късно някой ще ти посегне на имуществото. Ако не ти откраднат колата ще ти разбият жилището щото очакват че щом караш скъпа кола значи имаш и пари и скъпи играчки.
  • #7
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Брадва ( преди 3 години )
    Ей, Теслътъ, добре че е някоя правописна грешка, та да има малко емоцийка и в твоя живот :D Аутомедия, кой ви каза, че Тойота са спрели да се крадат?
  • #6
    18 rate up comment 0 rate down comment
    хард ( преди 3 години )
    Жалко! Но явно отиват за части....
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами то не е далеч от акъла кое са краде, като гледам не са и били застраховани.
  • #4
    30 rate up comment 3 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    "Автомобилът на Михаил - Audi A7 Allroad ..." ?!?! Сайта , моля ви , покажете го това Ауди на снимка , че не съм виждал такъв модел! Интересно ми е да го видя , предполагам , че и на останалите посетители тук ще им бъде интересно:)))
  • #3
    51 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Като им гледам възрастта на откраднатите Аудита, 99% са за части. Манталитета на пишман премиум собственика в България е: Давам Х пари за премиум кола и отделям 5К лв за части (интересното е че въпросните 5К лв не кореспондират с модела и нивото на оборудване ;))). В следващият момент премиум собственика пука възглавница и сметката е вече -1К лв. Собственика не в сменя и хвърля и компресор -3.8К. Та влиза човека в автоморгата и от там му казват: Нямаме, но утре ще докараме ... и изчезва Ауди ..
  • #2
    63 rate up comment 3 rate down comment
    до 1 ( преди 3 години )
    когато полицията започне да ги преследва, вместо да им съучастничи срещу процентче
  • #1
    66 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Кога най-сетне ще има строги наказания за тези престъпления? Без вратички от рода на: влязох да се стопля, валеше дъжд и други.