IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една марка се отказа от бензина и дизела

DS ще предлага само електромобили и плъг-ин хибриди

След като автомобилните компании поетапно обявиха отказ от дизеловите двигатели, някои подходиха по-радикално и решиха да премахнат и конвенционалните бензинови мотори от гамата си, предлагайки само хибриди. Още по-напред в тази посока отиват някои марки, които пък ще предлагат ДВГ само като част от зареждаема (плъг ин) хибридна система. Това вече сториха от Volvo, а сега още една марка тръгва по този път.


DS Automobiles


Предстоящите забрани на конвенционални двигатели по света обхващат повечето големи автомобилни пазари. А някои държави решиха да ускорят процеса, както неотдавна сториха във Великобритания, където смятат да кажат "стоп" на изкопаемите горива през 2030 г. А това, определено с сред факторите, които накараха марката DS Automobiles да поеме по-бърз курс към електрификация на гамата си.

Премиум марката на PSA Group възнамерява от 2025 година да е изцяло електрифицирана, което ще рече да предлага моделите си само като електромобили и плъг-ин хибриди. Макар към момента френската марка да е единственият производител на премиум машини, който е постигнал заложените от Европейския съюз нива на въглероден двуокис от 95 гр/км, DS явно са решили да се застраховат и трансформират.



"Амбициозният преход към автомобили с нулеви и ултраниски емисии трябва да бъде посрещнат със също толкова амбициозна работа от страна на индустрията. DS Automobiles е сред пионерите в електрическите и плъг-ин автомобилите от създаването си като марка и възнамерява да има силни позиции поне 5 години напред във времето, чрез непрестанни инвестиции и разработка на електрифицирани автомобили", заявяват от компанията.

DS се състезават в електрическата Формула Е от създаването на сериите през 2014 година, като в последните два сезона са шампиони. Компанията заявява, че използва натрупания опит в развитието и разширяването на гамата си от електрически и хибридни модели. В момента френската марка предлага изцяло електрически кросоувър DS 3 Crossback E-TENSE и плъг-ин хибрида DS 7 Crossback E-TENSE. Към тях ще се присъедини премиум седанът DS 9, който също ще разчита на зареждаема версия.

0 от 500