IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа малък и евтин кросоувър

Моделът Kiger дебютира в Индия, но ще се продава и на други пазари

Френската компания Renault представи изцяло нов малък кросоувър, който на първо време е насочен към индийския пазар, но ще се продава и в други държави. Това ще бъде и един от най евтините модели а марката.


Renault Kiger


Автообилът носи името Kiger, като за да бъде освободен от големи данъци, той е с дължина под 4 метра. Кросоувърът се присъединява към предлаганите на индийския пазар модели от този клас Kwid, Duster and Triber.

Визуално концептуалнят Kiger се откроява със своите широки LED-фарове, изваян капак, тънко предно стъкло и футуристичен покрив. Страничните огледала са проектирани така, че да приличат на долната част на самолетни крила, докато задната част разполага със спойлер, ауспух и С-образни задни светлини.По всяка вероятно огледалата ще получат различа форма при серийния модел.


Renault Kiger


Представяният автомобил се предлага и със зелен цвят на екстериора - Aurora Borealiя, който се предлага с различни флуоресцентни щрихи. Те подчертават алуминиевите елементи като дръжките на вратите, вложките на броните, контурите на логото и спирачните апарати.

След като бъде в производството, Kiger ще се стреми да „привлече клиенти, търсещи новост и модерност в B-сегмент, който представлява 51% от индийския пазар.“ Със сигурност малкият кросоувър ще бъде продаван и на други пазари, които френският производител не разкрива в момента. Очаванията са, че автомобилът ще струва около 8000 долара - колкото и неговият "братовчед" Nissan Magnatе.

Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:

Снимки: Nissan

0 от 500