IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада: жените предпочитат мъже със скъпи коли

Друго си е науката да докаже нещо, което всички знаем

Мъжете, които карат скъпи коли, са осезаемо по-привлекателни за нежния пол. Естествено, това трудно може да се нарече откритие, но пък за сметка на това най-после е доказано научно благодарение на две мащабни проучвания.
  
  
Ferrari, момиче
  
  
Първото бе извършено още преди години от психолози от Кардифския университет във Великобритания. Екипът е провел теста си върху стотина жени на възраст между 21 и 40 години, на които са показвани в разбъркан ред снимки на едни и същи мъже, седящи в малолитражен Ford Fiesta и в свръхлуксозно Bentley Continental. В огромното мнозинство от случаите дамите давали доста по-висока оценка на снимката на мъжа зад волана на Bentley.

Групата на доктор Майкъл Дън е провела и обратното проучване - с мъже, на които са показвани женски снимки. Както може да се очаква, то е дало противоположен резултат - 99 на сто от мъжете са се вълнували повече от фигурата и лицето на дамата, отколкото от това каква кола кара тя.
   
     
Bentley, жени
Може да не повярвате, но притежаването на Bentley ви дава по-добър шанс да сте харесван от жените, отколкото притежаването на Ford Fiesta


Второто проучване, надграждащо това на Дън, бе завършено съвсем наскоро от учени от два канадски университета. Използвайки по-широка тестова група от жени между 20- и 40-годишна възраст, те напълно потвърдиха резултатите на колегите си. "Жените се фокусират върху неща като благосъстояние и социален статус, защото, ако мъжът ги притежава, той ще е в по-добра позиция да осигури здраво потомство", твърди д-р Нури Ахмед, съавтор на изследването. При над половината изследвани всъщност скъпият автомобил компенсира напълно неща като напредналата възраст на мъжа, оредяващата коса и недотам атлетичната фигура. "Това е инстинктивен еволюционен механизъм, а не някаква пресметливост и алчност", подчертава д-р Ахмед.

 

0 от 500
  • #3
    27 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    2 - със скъпа не си хващаш нищо, освен сребролюбка и матереалистка, която е привлечена само финасово. В момента, в който парите спрат или някъде види повече - отива там. Хич дори не им дреме за поколения и т.н и но бърза да забременее че да иска издръжка после ;-). Това, което си написал мъжете го осъзнават като минат една възраст ;-), а тогава жените разбират .. други неща :-)
  • #2
    18 rate up comment 7 rate down comment
    мосю Глaвен Тъпкaч ( преди 3 години )
    Със скъпа кола си хващаш гадже. Но го задържаш с качествен, продължителен, разнообразен ceкс. За която цел трябва да се ходи пеш (оросяване на малкия таз) по 2 км/ден. Да се държи корема плосък, да се пият витамини, да се прави jelq и да се лекуват скрити инфекции навреме. Друг начин няма. Иначе докато се вози в джиджаната ви кола, тя си мисли за любовника и вyлвaтa й се навлaжнявa...
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз затова и карам евтини коли които изглеждат скъпи.