IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се мие автомобил след година пауза?

Почистването на този Ford Escape отне 11 часа (ВИДЕО)

Повечето шофьори се отнасят много внимателно към своите автомобили, като ги считат дори за член на семейството им. Те преминават на време техническото обслужване, посещават автомивки и правят всичко възможно, за да удължат обслужването им. Има обаче и такива, които може с година да не мият колите си.


Ford Escape


Сред тях е и собственикът на Ford Escape, произведен през 2013 г., който преди дни закара кротувала на автомивка, след като не го е почиствал повече от година. И ако каросерията изглеждала сравнително приемливо, то след отваряне на вратата служителите на центъра за почистване са останали ужасени. Всички повърхността в салона са били покрити с дебел слой вълна, смесена с мръсотия, сажди и други нелицеприятни елементи. Миризмата в салона също била далеч от идеалната и както се изяснило - собственикът на автомобила имал 5 кучета, които често возел, без да почиства след тях.

Специалистите запретнали ръкави и проверил основно почистване, като са започнали от каросерията. Тя също не се подала на обикновено миене и се е наложило използване на химикали. След това от салона са извадени седалките и покритието на пода, за да може почистването да даде резултат.



След продължила 11 часа работа Ford Escape се връща в първоначалния си вид, като цялата операция е заснета на видео. То може да малко дълго, но пък не се вижда всеки ден..

Снимки и видео: YouTube

0 от 500