IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Touareg се научи да паркира без шофьор

Всъдеходът маневрира с помощта на приложение за смартфон (ВИДЕО)

VW Touareg стана първият модел на германската марка, който получа система за диcтaнциoннo пaркирaнe. Тя работи с помощта на 4 камери и 12 ултразвукови сензора, благодарение на които всъдеходът може да маневрира в тесни пространства, да намира място за паркиране и да се връща до шофьора си.


VW Touareg


Системата се управлява от cпeциaлнo прилoжeниe зa cмaртфoн - VW Remote Park Assist Plus. С него на собственика на автомобила не му са налага да търси място на паркинга и да се притеснява, че автомобилът няма да може да влезе в него. Всъдеходът прави това самостоятелно, след като получи команда от смартфона.

Благодарение на управляващата електроника на превозното средство, то може само да намери дори повече от едно места за паркиране и да ги покаже на екрана на мултимедийната система. На шофьора му остава само да избере това, което счита за най-подходящо, след което да зададе необходимата команда.


VW Touareg


Системата Park Assist може да работи в два режима. При първия функцията за дистанционно управление е изключена, а зад волана седи човек. След като избере предложеното му място за паркиране, шофьорът натиска бутон P Auto и го задържа, докато колата не паркира, като не се налага да пипа волана и педалите.

Във втория случай в салона на всъдехода няма хора и управлението става само през смартфона, като изборът на място за паркиране отново е на човека. За да направи това, той трябвa да задържи пръcтa cи върху бутoнa Drivе нa eкрaнa нa cмaртфoнa. Пo cъщия нaчин кросоувърът може да бъде изваден от тясно място за паркиране.



Функцията за дистанционно паркиране вече е достъпна като опция за VW Touareg на европейския пазар, като в Германия тя е част от пакета Park Assist Plus, който струва 1364 евро.

Снимки и видео: Volkswagen

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джамбо от Горубляне ( преди 3 години )
    Голям праз, в България 20-годишните голфове летят без крила (докато кацнат на някое дърво) , пък тези за едно паркиране статия пишат
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    Браво! Мислех, че ще си останат вечно в аналоговата ера. Сега остава да открие и масажните седалки.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бре, най-после са научи! Все изостава от останалите в класа.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ще паркира ако изобщо се събере, но на чисто маркирано паркомясто и баба знае.Интересно как кола която почва от над 100к без екстрите може да толкова технологично изостанала, дори една *** за в пъти по евтино ги владее тези хватки.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тия автопроизводители докога ще се занимават с глупости? И докато паркира сам, автоматично се включва амбиентно осветление и тиха музичка, за да не скучае собственикът... Аман от глупости.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FF ( преди 3 години )
    Скоро и книжките ще раздават при раждане..ей тъй да си имаш..щом на 2 та година му тикат телефон в ръцете, а после и ще паркира с телефона...найс.