IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen превръща гръцки остров в рай за електромобилите

На Астипалеа всички ще се придвижват само с коли на ток

Компанията Volkswagen и правителството на Гърция подписаха меморандум, който ще превърне малкия остров Астипалеа в рай за електромобилите. Споразумението предвижда изграждането на система за мобилност със съответната инфраструктура.


електромобили Volkswagen


На острова живеят около 1300 души, но през сезона той е посещаван от 72 000 туристи от цял свят. В рамките проекта 1500 автомобила с традиционни двигатели с вътрешно горене ще бъдат заменени от 1000 електромобила. Ще бъде създадена служба, предлагаща споделено използване на превозни средства, а местният пътнически транспорт също ще мине на ток.

Фирмите за даване на автомобили под наем ще започват да предлагат само електромобили, както и електрически скутери SEAT и велосипеди на ток. Машините на различните служби - "Бърза помощ", пожарна, полиция и други, също ще бъдат заменени с изцяло електрически.

За поддържане на цялата система ще отговарят 230 частни и държавни станции, като се предвижда всички те да използват енергия само от възобновяеми източници.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Адам ( преди 3 години )
    Има много такива райски местенца по земята. Наричат ги "лунапарк". Дечицата много им се радват.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    много добро решение, първо ще си спестят разходи по разнос и доставка на нафта и бензин, и второ ще бъде много по-тихо и приятно особено когато става въпрос за такова малко място. Крайно време е и по българските глокорти да се забрани влизането на ДВГ,
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    Ако минем на ток, как ще крадем нафта, ве!
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Това вече е факт от май месец на френския остров Belle-Ile-en-Mer, където минаха на електрически Рена - леки и баничарки. Допреди това хубавия свеж морски въздух им се нарушаваше единствено от пръд...ааа смраднята на колите. Като в градчетата на о.Сардиния, където запотени 'талянци ръчкат дизелаците на *** газ по малките улички - чувстваш се баш като в у дома си в София. Гнус сарацийска!