IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнер на Ford нарисува "BMW на бъдещето"

Проектът на Чако Ейбрахам няма нищо общо с баварския производител

Автомобилният дизайнер Чако Ейбрахам някога нарисува невероятно красиви Porsche 907 и 908 на бъдещето. Естествено, рисунките му бяха неофициални и не са одобрени от компанията-производител. Сега художникът повтаря същия "номер", като показа виртуален електромобил.


BMW E9 3.0 CS


В неговата основа е знаков модел на BMW - купето E9, произвеждан през периода 1968-1975 година. Художникът се е съсредоточил върху версията BMW E9 3.0 CS, но признава, че е взаимствал детайли от други автомобили от историята на баварската компания.

Наклонената напред решетка на радиатора с двойка малки "ноздри", кръглите двойни светодиодни фарове, тесните светлини на мигачите пред тях и предната броня в стил 3.0 CSL придават много хармоничен вид на купето. Дизайнерът не е забравил и за линията на Хофмайстер, която Йозеф Кабан премахна преди 2 години.


BMW E9 3.0 CS


Вратите са без рамки, а колелата са заети от суперколата BMW М1, докато в задната част правят впечатление хоризонталните светодиодни светлини, както и дифузьорът в долната част на бронята.

Интериорът е в минималистичен стил, като вниманието е концентрирано върху волана с четири спици и двата кръгли прибора зад него. Трябва да се отбележи липсата на голям екран в салона и Чако Ейбрахам, който се занимава с интериора на Ford и Lincoln, обясни защо това е така.


Още снимки на впечатляващото купе - вижте в галерията:


"Идеята е този, който ползва колана, да може да се съсредоточи върху пътя и да се наслаждава на своето пътуване", категоричен е дизайнерът. И допълва, че неговият проект няма никакво отношение към компания BMW и съответно не е одобрен от нейното ръководство.

Снимки: Carscoops

0 от 500