IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият електрически SUV на BMW ще е доста по-скъп от X5

Премиера на кросоувъра iNext е на 11 ноември, моделът получава трето ниво на автономност

Напълно електрическият кросоувър BMW iNext, който ще се предлага с избор от 3 силови агрегата, ще бъде доста по скъп от сходния по габарити модел X5, съобщава изданието BMW Blog, което се позовава на свои източници в баварския концерн.


BMW iNext


Премиерата на електромобила е насрочена за 11 ноември, но вече са известни цените му за някои пазари. В САЩ, например, BMW iNext ще струва минимум 100 000 долара, докато в момента топ версията на X5 за местния пазар - M50i, се предлага за 82 000 долара. За сравнение, основният конкурент на новия кросоувър - Tesla Model X, струва 95 000 долара във версията Performance.

Вторият SUV на ток в гамата на баварския производител ще поучи автопилот от трето ниво и ще се позиционира като витрина на технологичните постижения на марката. BMW iNext е изграден на напълно нова платформа, а голяма част от системите и технологиите в него ще бъдат използвани за бъдещите електрически модели на BMW Group.


BMW iNext


Стандартно новият електрически кросоувър на баварския бранд ще бъде със задно предаване, а като опция ще се предлага задвижване на четирите колела. В зависимост от капаците на батериите и броя на електромоторите - един или два, BMW iNext ще бъде достъпен в три варианта. Този с най-голям пробег ще може да изминава до 600 километра с едно зареждане.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То сегашното недоразумение си е вече безумно скъпо, да не говорим това колко ще бъде, половин милион ли?
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Немските "премиуми" остават при махагона, седалките от кравешки кожи и големите лъскави кюнци отзад.То и Верту мислеха че премиум телефон е с диаманти, злато и кристали ама ...няма ги вече.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И ше има 3 пъти по-голяма решетка от най-голямата. Нищо че няма нужда от нея.