IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz C-Class сваля маскировката

Конкурентът на Audi A4 и BMW 3-Series е разработен от нулата

Прототипът на следващото поколение на Mercedes-Benz C-Class бе заснет по време на тестове, като е покрит с минимален камуфлаж. Това подсказва, че моделът вече е почти готов, като се очаква премиерата му да се състои в началото на 2021 година, съобщава Autocar.


Mercedes-Benz C-Class


За следващата C-Class е известно, че е разработена от нулата, като ще получи нова гама хибридни задвижващи агрегати и усъвършенствана технология за хибридно задвижване. Голяма част от системите за взаимствани от новата S-Class, като благодарение на тях моделът с кодово име W206 ще трябва да се справи с основните си конкуренти Audi A4 и BMW 3-Series.

От снимките на прототипа става ясно, че дизайнът на новата C-Class е еволюция на стила на сегашния модел. Фаровете са различни, но пропорциите, размерите и цялостният силует на модела са почти еднакви с тези на предшественика му.


Mercedes-Benz C-Class


Автомобилът е изграден на платформата MRA (Modular Rear Architecture), която включва усъвършенствана електрическа архитектура, поддържаща 48-волтова система. Очаква се всички версии на модела да бъдат "меки" хибриди с допълнителен стартер-генератор. Това важи и за AMG-варианта C63, при който досегашният V8 ще бъде заменен от 2,0-литров двигател. Благодарение на електрическата "помощ" той ще развива над 500 конски сили.

Платформата MRA използва предно окачване с двойни носачи и задно многоточково. На повечето пазари адаптивните амортисьори ще се предлагат още в базовия вариант. Освен като седан новата C-Class ще е достъпна като купе и кабриолет. Същото шаси ще бъде и в основата на наследниците на моделите GLC и GLC Coupé, като клиентите ще избират между задно предаване и система за задвижване на четирите колела.


Mercedes-Benz C-Class


В гамата на модела ще попадне и нова версия - C-Class All Terrain, която ще се конкурира с Audi A4 Allroad. Тя е базирана на стандартното комби, като ще получи увеличен пътен просвет и допълнителна защита на купето, с която вече е оборудван по-големия E-Class All Terrain.

Снимки: Autocar

0 от 500