fallback

Най-малкият дилърски център заработи в Австралия

Местен представител на Volkswagen продаде над 460 коли по нов начин

Австралийски дилър на Volkswagen намери оригинален начин за увеличаване на продажбите в условията на съвременните ограничения. С тази цел той направи макет на типичен дилърски център на марката с височина 28 см, в който е представена цялата моделна гама на марката. Плюсът на този център е мобилността, тъй като може да бъде разположен навсякъде.

За да влезе и да направи виртуална разходка в шоурума, клиентът трябва да получи QR-код. Създателите на мини-салона използват и допълнена реално (AR), благодарение на което посетителят може да оборудва своя автомобили и да извърши покупката. Засега се предлагат само два модела - T-Roc и T-Cross, но предстои разширяване на гамата. Има възможност и за запазване на тест-драйв.

"Много хора никога не са и си помисляли, че австралийците са готов да си купят автомобил онлайн. Успехът на нашия интернет-магазин потвърждава това. Пускането на най-малкия в света дилърски център на Volkswagen ще направи покупката на автомобил през интерет още по-лесен и по-удобен", коментира маркетинговият директор на Volkswagen Australia Джейсън Брадшоу.

По данни на компанията, благодарение на този нетрадиционен поход към продажбите австралийският дилър на Volkswagen от април 2020 година досега е продал над 460 автомобила а обща сума 26 млн. долара. На фона на затягащите се мерки се очаква появата на подобни дилърски центрове на VW Group и в други държави.

Снимки: Volkswagen Australia

fallback
fallback
Последни