fallback

Новата марка на Volvo го закъса сериозно

Polestar вкарва всички свои коли в сервизите и получава забрана за продажби във Франция

Неприятностите за бившите подразделение на Volvo - компанията Polestar, която вече е отделен производител, продължават с пълна сила. Още в началото на октомври първите клиенти на марката се оплакаха от много дефекти по колите им, а сега Polestar обяви, че всички продадени електромобили на марката ще бъдат вкарани в сервизите.

Проблемите, които трябва да бъдат отстранени, са два. Първият е свързан с инвертора на захранването, а вторият - с нагревателя за охлаждане с високо напрежение (HVCH), който е отговорен както за отоплението на кабината, така и за високото напрежение на батерията.

Polerstar ще смени инверторите на общо 4568 коли и ще ремонтира нагревателя на 3150 превозни средства. Сервизната акция стартира на 2 ноември, като от компанията предупредиха, че ремонтът ще става за един ден, но може да има забавяния заради закъснения на доставките на резервни части.

Новият производител трябва да реши и още един проблем, след като получи забрана за продажби във Франция. Причината е заведено дело от Citroen, където смятат, че шведите са откраднали тяхната търговска марка с двоен шеврон. Този елемент се намира в емблемите на двете компании, като е различен и няма как да бъде объркан.

Въпреки това, Citroen заведе дело срещу Polestar още през миналата година и сега съдът застана на страната на френския автомобилен производител. Новата марка трябва да плати обезщетение от 150 000 евро и да спре продажбите на свои модели във Франция за поне 6 месеца. Ако в този срок не бъде постигнато споразумение между двата автомобилни производителя, забраната автоматично ще бъде удължена.

Решението на съда вече оказва влияние, тъй като сайтът на Polestar вече е недостъпен в страната заради "териториални ограничения за използването на френски търговски марки № 016898173 и № 01689532“.

Снимки: Polestar

fallback
  • #12
    Чук до 4 ( преди 3 години )
    Боли ги китайците оная работа от смехурковци като теб шъ знайш....апропо в Гейропа научиха ли се да шият маски, че нещо в началото май)))))
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    Алоо Петре, как не разбра толкова, че става дума за еблемата на DS. Какво общо виждаш с тази на Ситроен ?
  • #10
    abc ( преди 3 години )
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    "нагревателя за охлаждане с високо напрежение" голям смях:).Иначе аз съм за оригиналния Ситроен.
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    ситроет и полстар са две галактики все едно да объркаш мерседес с крайслер
  • #6
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Да се краде не е лесна работа, въпреки годините стаж и опит , китайците още не са освоили тоя занаят.Мъска сподели много патенти и технологии, ама не всички.
  • #5
    RD ( преди 3 години )
    Аз лично обърках първият Polestar със Ситроен DS на улицата. Значи прилика има.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    китайците от волво полстар и другите производни на премиум пародии трябва със закон да им се забрани да продават и да произвеждат на територията на европа
  • #3
    citroen ds ( преди 3 години )
    Според мен става въпрос за емблемата на Ситроен DS, а не за обикновената емблема на Ситрон. Защото там прилики вече има
fallback
Последни