fallback

Toyota обяви цените на новия Mirai

Водородният седан ще се предлага в две нива на оборудване

Японският производител Toyota обяви цените на водородния си седан Mirai, който излиза на пазара в два варианта на оборудване. Първите бройки от второто поколение на модела трябва да слязат от конвейера до края на ноември тази година.

Общият годишен обем на производство, предвиден от компанията, е 30 000 единици. Клиентите ще могат да избират между два варианта, като дори по-евтиният от тях значително превъзхожда като цена аналозите си с двигател с вътрешно горене.

Водородният Mirai с базово оборудване ще се продава за 63 900 евро, като за тази сума клиентът получава 19-цолови джанти от лека сплав, светодиодна главна оптика, мощна аудиосистема JBL, както и сензорен екран с поддръжка на сервизите Android Auto и Apple CarPlay.

При варианта Executive цената на седана е 66 900 евро, като тук вече са включени адаптивни двойни светлини, камери за кръгово наблюдение, както и 19-цолови джанти от лека сплав, които обаче се отличават като оформление от тези на по-достъпния вариант на модела.

Снимки: Toyota

fallback
  • #4
    До #3 ( преди 3 години )
    Точно така говориха преди 20 год и за Приус, а какво стана ? Разбира се, че Мираи е само началото. Да не се окажат марки като VW пак изненадани след 20 год. и набързо да скалъпват някакви коли за да са в крак с времето.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    водород се зарежда на малко места и е доста скъп -някъде 9 eu за килограм
  • #2
    1234 ( преди 3 години )
    И защо пак дизайна е оплескан? Тойита като форд преди 10 г хубави коли но грозни несъръзмаерни и безформени. Единствено лексус държат форма
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Много зависи каква мощност и какъв разход ще има ако е над 300 коня (или под 5 сек до 100км/ч) с намален разход както е и със задно не би трябвало да е проблем да продават 30хил годишно по света но ще разберем
fallback
Последни