fallback

Ferrari осъди моден дизайнер

Филип Плейн трябва да плати 300 000 евро на италианския производител

Швейцарският дизайнер Филип Плейн е загубил съдебната битка срещу Ferrari и е осъден да плати 300 000 евро като компенсация на италианския производител на автомобили, съобщава Carscoops.

Спорът между двете страни е от пролетта на 2018 година, когато Ferrari заведе дело срещу Плейн, заради това, че използва автомобил на марката в свое шоу, проведено в Милано година по рано. В представлението на дизайнера участваха и автомобили на Lamborghini и McLaren, но единствено от Ferrari изразиха недоволство.

Скандалът обаче избухна по късно, след като Плейн публикува в Instagram снимки на свой модел маратонки на фона на Ferrari 812 Superfast, което също е собственост на дизайнера. От Ferrari реагираха веднага и обвиниха швейцареца, че "опетнява репутацията" на автомобилната марка, тъй като на снимките имаше и доста разголени момичета.

"Подобни изяви представляват Ferrari като част от живот, който е напълно несъвместим с възприемането на марката. Причината са изпълнителите, които правят откровени сексуални намеци и използват автомобилите на Ferrari като реквизит по начин, който сам по себе си е неприятен", се казва в иска на производителя на спортни коли.

Съдът в Милано прие доводите на Ferrari и нареди Плейн за плати обезщетение от 300 000 евро на компанията като компенсация, както и да възстанови адвокатските хонорари в размер на над 25 000 евро. Освен това, дизайнерът трябва да премахне от своя сайт, както и от платформите си в социалните мрежи всички снимки на модели на Ferrari. Той трябва да изтрие всички свои публикация, изобразяващи Ferrari, а ако сподели нови, ще плаща по 10 000 евро за всяка снимка или видео.

Веднага след решението на съда Плейн показа, че изобщо не му пука, като публикува в Instagram снимка на зеленото си 812 Superfast. Дизайнерът беше категоричен, че обжалва присъдата, като следващото изслушване по делото ще се състои през пролетта на 2021 година.

Плейн допълни, че е готов веднага да даде плати сумата, но само ако Ferrari я дари за благотворителност. Дизайнерът не пропусна да се заяде с производителя на спортни коли, като написа, че ако компанията влага същата енергия във Формула 1, сигурно ще спечели титлата.

Снимки: Instagram

fallback
  • #18
    Кико ( преди 5 месеца )
    Егати тъпата политика купуваш си кола за яко пари и ти забраняват да снимаш и рекламираш затова Ламборгини само !!! Пари ще искат... Абе я марш изнудване чисто е това дано пламне завода !!!
  • #17
    QWERTY ( преди 1 година )
    КЪДЕ ТОЧНО В ДОГОВОРА ЗА ПОКУПКА Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ СОБСТВЕНИКЪТ НЯМА ПРАВО ДА СНИМА СВОЯ СОБСТВЕН АВТОМОБИЛ (!!!) В ОПРЕДЕЛЕНИ КЛИПОВЕ? ТОВА ДЕЛО И РЕШЕНИЕ НА СЪДА Е ПЪЛЕН ФАРС!
  • #16
    hahaha ( преди 3 години )
    Закъсняхте с тази новина само с една готина, пичове :D
  • #15
    анонимен ( преди 3 години )
    Филип е немски моден дизайнер роден в Мюнхен не пишете глупости, че е швейцарец смешници.
  • #14
    Niki ( преди 3 години )
    Plein не е швейцарец, а германец... проверявайте си хората малко от малко....
  • #13
    Биволарски ( преди 3 години )
    А ако съм, ще се снимам как пикам върху му, само че в гръб. Ако ще е гарга да е рошава
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    Супер, не е за принципа, а защото тоа е отвратителен чалгар
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    Преведено от английски-Philipp Plein е немски моден дизайнер и основател на Philipp Plein International Group, която включва марки Philipp Plein, Plein Sport и Billionaire. Уикипедия (английски)
  • #10
    Норма ( преди 3 години )
    Ей ***, пича си е купил колата, ако иска да се изсере на нея и да си го снима. Платил е, като вие платите тогава ще говорите
  • #9
    Пропов ( преди 3 години )
    Тоя плейбой използва друга марка за да рекламира своята марка. Ей това е сериозно погазване на нормите за интелектуална собственост. Така Феррари ще го убият от присъди. Сега го почват малко от по далеко. Използват момента да напомнят за свойте ценности и принципи. Ако емоционалния аргумент не е достатъчен, имат си достатъчно правни аргументи. А италинците винаги ще защитят свойте икони.
fallback
Последни