IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стара "Волга" с двигател V6 на Toyota се продава в Канада

Автомобилът е ползван от КГБ за посолството в Бразилия

Любопитна обява за продажба на автомобил се появи в Канада. Предлагана машина е "Волга" с двигател на Toyota, която в продължение на 30 години е карана в Бразилия, след което е върната обратно в Русия.


Волга


Колко ще трябва да плати купувачът за нестандартната кола, не се разкрива, тъй като собственикът твърди, че ще го съобщи само на реален кандидат. Освен това, той иска да е повози още малко на автомобила, преди да се раздели с него.

"Такъв автомобил е подарен на Юрий Гагарин, след като става първият човек в Космоса. С подобни "Волги" са се придвижвали служителите на КГБ, а конкретно тази е изкарала 30 години в Бразилия, където е използвана от агенти от съветското посолство", твърди авторът на обявата.


Волга


Колата е върната в Русия, където е ремонтирана основно. Мястото на оригиналния двигател ГАЗ е заето от атмосферен мотор на Toyota, който преди това е бил поставен на пикапа Hilux.

Автомобилът е в добро състояние, като "вдига 110 км/ч и приковава всички погледи към себе си" (това са думи на собственика). Машината разполага с климатик, а цялата електрическа система, в това число и стартерът са заменени с нови.


​​​​​​​Волга

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    С тези смешни джанти , колхозникът се изложи
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много такива съветски *** имаше и по нашите пътища, както и Варшави. Съветските до една бяха крадени или лицензни на западни коли и въпреки това дефектни. Който имаше валута, купуваше от кореком западна кола и гледахме в захлас и не можехме да повярваме, че при 100 км/ч вътре може да си говориш, а при 100 хил не е нужно да правиш основен ремонт, че първите 10 000 км няма нужда от разработка и пазене, както няма нужда да си носиш целия инструментариум на път.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Уточнение - максималната скоростмна самата кола не е 110км/ч. От оригиналната обява: "this car is a smooth driving machine that will glide along the highway at 110 km/hr"110км/ч е ограничението на скоростта в Саскачуан, където се намира волгата
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Скоро гледах една такава в София в движение. Не ме привлече с нищо. Но пък оригиналът Ford Mainline си е красив.