IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови компактния Q2

Минималистични промени за най-малкия SUV на марката

Audi представи обновения компактен SUV Q2. Най-малкият член на SUV-гамата на германците се появи на пазара преди три години, като явно дойде време за задължителната ревизия в средата на жизнения цикъл на поколението.


Audi Q2


Интересното е, че моделът е с леко нараснала дължина - 4,21 метра (+17 мм), но останалите пропорции са запазени. Промените по външния вид са минимални, като се вижда промяна в дизайна на предната и задната брони. Най-сериозната новост е възможността за избор на матрични светлини, в допълнение към стандартните LED фарове. Добавени са и 5 нови екстериорни цвята.

В салона, промените също са минимални, като фокуса е върху детайли като новия дизайн на скоростния лост (и при механичната и при автоматичната кутия), както и в обновените вентилационни отвори. Във версията S line спортните седалки вече са стандартно оборудване, а извън това Audi Q2 може да се поръча с някой от общо 7 интериорни пакета.


Audi Q2


Най-малкият SUV на Audi вече ще се предлага стандартно с т. нар прогресивен волан, който "усеща" действията на водача и отговаря по-директно на тях. Наличен е и пълен пакет системи за асистиране и безопасност.

Първоначално обновеният Audi Q2 ще се предлага с избор между един бензинов и един дизелов двигател. В първия случай, версията 35 TFSI предлага 1,5-литров агрегат с мощност 150 к.с. и въртящ момент от 250 Нм. С този мотор, кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,6 секунди и постига максимална скорост от 218 км/ч. Скоростната кутия е по избор 6-степенна механична или 7-степенен автоматик S tronic, които предават тягата към предните колела.


Audi Q2


Дизеловата опция Q2 35 TDI постига същите 150 конски сили, но предлага по-висок въртящ момент от 360 Нм. Динамичните характеристики тук са сходни с тези на бензинови двигател, a 7-степенният автоматик е стандартен за модела. Опционално, дизеловата версия може да бъде поръчана с фирмената 4х4 система quattro.

В началото на следващата година към гамата ще бъдат добавени още няколко двигателя, а първоначално на пазара ще се появи версията Audi Q2 edition one с ексклузивно оборудване. Цената й за Германия започва от 25 000 евро.

Повече снимки на обновения Audi Q2 вижте в галерията:



0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 4: Фен съм на Ауди ,но това Ауди няма много общо с Ауди,за мен марката започва от А4 нагоре. Другото е,че това Куатро е Халдекс,не е Торсен като на големите Аудита,т.е. си е 4 моушън. Ходихме да гледаме въпросната кола (преди фейслифта) в шоурум на Порше,мога да те уверя ,че е направена като детска играчка,скъпа детска играчка..
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е прескъп т-рок за тотално невежи.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    161 ( преди 3 години )
    Тоз лиген се казва Audi Q161, защото само сотаджийте го купуват.В Бг има само две, три бройки на някакви кифли.Всичко друго е Сот161 :)Ама то трябва да си малоооумен да дадеш 70000 лв за това нещо.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 3 години )
    Ехх,колко сте в крак с автомобилният свят,личи си,че Ви е само хоби.Това Ауди бе показано преди повече от 2 седмици,но нищо,Вие сега го открихте, по-добре късно ,отколкото никога :)