IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q2 получи освежени външност и салон

Базовата цена на най-малкия кросоувър на марката е 25 000 евро

Най-малкият кросоувър на Audi - Q2, който дебютира през пролетта на 2016 г., бе подложен на планиран рестайлинг. Външно обновяването излезе доста забележимо, но по същество не се промени много.


Обновеното Audi Q2


Q2 има промени в решетката и броните, което го прави не само да изглежда като по-новите модели на Audi с всички тези многоъгълници, но и да се издължи малко - от 4,19 на 4,21 метра. Версиите Advanced и S line имат тесни прорези между решетката и капака - препратка към Audi Sport quattro. LED фаровете вече са стандартни, а матричната оптика се предлага срещу допълнително заплащане. Задните светлини са с динамични мигачи.

Към цветовата гама на тялото са добавени пет нюанса: Manhattan gray, Navarra blue, arrow gray, turbo blue и напълно новия apple green. Освен това са се появили три нови дизайна на джантите.


Обновеното Audi Q2 - сравнение
Кросоувърът - преди обновяването и сега


В салона визуално са променени само въздуховодите и селекторът на скоростите, а вместо Alcantara е използван материалът Dinamica. Всички опции за тапицерия и цвят са комбинирани в осем пакета - по четири за основния интериор и за версията S line. Опционалното оборудване вече също е "опаковано", а от Audi казват, че смятат да използват подобен подход и в други модели - разбира се, според желанията на клиентите. При това съдържанието на опционалните пакети ще варира в зависимост от пазарите.

В обновения Q2 е разширена функционалността на Audi connect и е добавен нов асистент в помощ на водача - adaptive cruise assist, който е достъпен в комбинация със системата MMI navigation plus виртуалния кокпит и роботизирана трансмисия. Този асистент поема ускорението, забавянето и управлението в рамките на предварително определената за шофиране лента и работи заедно със системата за разпознаване на пътни знаци.

Още снимки на обновения модел - в галерията:

В Европа предварителните поръчки за обновения Audi Q2 вече се приемат, в Германия цените започват от около 25 000 евро. Първи на поточната линия бе качен кросоувърът с 1,5-литров бензинов двигател, развиващ 150 к.с. и 250 Нм. До края на годината към гамата ще бъдат добавени още два бензинови и два дизелови двигателя, а по-късно трябва да бъде освежен и спортния SQ2. Освен това, по повод рестайлинга Audi е подготвил специална версия - edition one, с нов цвят на каросерията, контрастираща броня S line, спойлер на покрива, черни акценти, матрични фарове, 19-инчови джанти, спортно окачване и по-лъскав интериор.

Снимки: Audi

0 от 500