IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla направи нов електромотор с 600 коня

Агрегатът ще се поставя на стари muscle-cars (ВИДЕО)

Компанията Tesla заедно с американска фирма Revolt Systems създадоха нов електромотор, предвиден за класическия Ford Mustang от 1965 година. Двигателят е така конструиран, че да се поставя лесно под капака на машината и да се свързва с кардановия вал. За закрепването му се използват стандартни опори за двигател.


Tesla мотор


Мощността на новия агрегат е наистина впечатляваща - 600 конски сили и 1200 Нм въртящ момент, който е достъпен в целия диапазон на оборотите. Същите характеристики може да осигури голям и бензинов V8 двигател с турбокомпресор.

Трябва обаче да се отчете, че в комплекта, предлаган от компанията EV West, не влизат батериите, системата за тяхното управление, компонентите за зареждане и предпазителите. Стойността на комплекта е между 25 000 и 35 000 щатски долара.



Самата фирма EV West предлага мотори не само за muscle-car, но и за други автомобили. През 2018 година с подобен агрегат беше оборудван седан Audi S5 (виж видеото), чийто собственик премахна стандартния 4,2-литров бензинов мотор. Батерията беше поставена на мястото на задните седалки, благодарение на което се постига разпределение на теглото върху дене оси в равни пропорции.

Компанията преработи и Porsche 911 Coupe от 1977 година, което получи електромотор с 564 конски сили. Според нейните експерти, тази мощност е достатъчна, за да може това 911 да върви по-бързо от бензинов автомобил с мощност 700 конски сили.


Audi S5 на ток


Снимка и видео: EV West

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Легоманов ( преди 1 година )
    #1, вече цените на батериите падат. Panasonic, вече изкарват с лекота над 10 год. А и не съществуват други МПС та които когато спират или спускат наклон да пълнят гориво във резервоара. Определено това е бъдещето.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 3 години )
    Audi е може би най-подходящата кола на която да се "изхвърли" двигателя, какъврто и да е той :)Майтапа на страна, но електрическия двигател е в пъти по-евтин от ДВГ-то и в пъти по-евтин за поддръжка. Там скъпото са баКтериите.