fallback

Audi Q8 получи две хибридни версии

Кросоувърът вече може да се зарежда от мрежата

Германската компания Audi разкри две нови модификации на кросоувъра си Q8 - 55 TFSI e quattro и 60 TFSI e quattro. И двете са хибридни, като могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

В основата на силовия агрегат е 3,0-литров бензинов турбомотор, който развива мощност от 340 конски сили, като той е съчетан с електрически двигател и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Акумулаторната батерия е разположена под пода на багажника, като нейният капацитет е 17,8 кВт/ч.

За събиране на енергия по време на движение инженерите на Audi са използвали система за рекуперация, която позволява това да става при натискане на педала на спирачката. В трансмисията е поставена електрическа маслена помпа, която подавам смазка дори при изключен двигател.

Фирмената система за задвижване на четирите колела quattro стандартно работи в съотношение 40:60, но при сложни условия на пътя прехвърлянето на въртящия момент се променя и става по-голямо на тази ос, която има по-добро сцепление с настилката. Така предните колела могат да получат 85% от тягата, а задните - до 70%.

Максималната мощност на версията 55 TFSI e quattro е 381 конски сили, а на 60 TFSI e quattro - 462 конски сили. И двете модификации могат да се движат само на ток, като при по-слабата пробегът е 56 километра, а при по-мощната - 59 километра.  

Още снимки на Audi Q8 TFSI e quattro - вижте в галерията:

Снимки: Audi

fallback
  • #1
    Хой ( преди 3 години )
    Красота
fallback
Последни