IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа най-мощния и най-бърз Golf VIII

Модификацията GTI Clubsport развива 300 конски сили

Дебютиралият през пролетта нов Volkswagen Golf GTI получи нова модификация - Clubsport. Към момента това е най-бързият и най-мощен Golf от осмото поколение на модела.


Volkswagen Golf GTI Clubsport


Под капака на хот-хеча е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор, чиято мощност е увеличена от 245 конски сили и 370 Нм до 300 конски сили и 400 Нм. Същият този двигател се поставя и на Cupra Leon. С него Golf GTI Clubsport ускорява от 0 до 100 м/ч за по-малко от 6 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч.

По този начин GTI Clubsport превъзхожда предишната версия на модел от 2016 година, която разполагаше с 265 конски сили, а в режим overboost за 10 секунди мощността се увеличаваше до 290 конски сили. Тук не броим версията Clubsport S с 310 конски сили, която в един момент държеше рекорда на "Нюрбургринг" сред колите с предно предаване и чийто тираж беше ограничен на 400 бройки.


Volkswagen Golf GTI Clubsport


За разлика от базовия Golf GTI, версията Clubsport не се предлага с механични скорости, а само със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Хот-хечът получава още електромеханична блокировка на диференциала, пренастроено шаси, намален пътен просвет, по-големи спирачки и допълнително аеродинамични елементи.

В оборудването на автомобила влизат още не само възможност за ограничаване на работата на системата за стабилизация, но и нейното пълно изключване. Ако асистентите на водача фиксират аварийна ситуация, тогава ESC се активира сама.


Volkswagen Golf GTI Clubsport


Хот-хечът разполага със система за промяна на режимите на движение Vehicle Dynamics Manager, в която към познатите до момента Eco, Comfort, Sport и Individual се добавя още един, достъпен само за Golf GTI Clubsport - Special. Тогава всички системи са адаптирани към специфичените характеристики на пистата "Нюрбургринг", която може да бъде премината по-бързо в режим Sport с по-твърдо окачване. По време на тестовете на легендарното трасе тази версия е дала с 13 секунди по-добро време от стандартния Golf GTI.

Сле Clubsport ще се появят още два хот-хеча от семейството. Това са Golf GTI TCR и Golf R, който ще е със система за задвижване на четирите колела. Те ще развиват съответно 300 и 333 конски сили.

Още снимки на VW Golf GTI Clubsport - вижте в галериията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500