IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

31-годишен италиански всъдеход за 210 000 долара?

Не е изненада, когато става дума за много рядко Lamborghini на 4000 км

Италианците никога не са се славели като особени майстори на високопроходимите автомобили, ако не броим страхотната Panda 4x4, но тя всъщност се правеше в Австрия. Затова новината, че 31-годишен италиански всъдеход се продава за 210 000 долара, вероятно би ви втрещила. Докато не уточним, че става дума за един от най-редките, и вероятно най-грозния модел на Lamborghini.
 
 
Lamborghini LM002
  
 
Ръбатото LM002 е резултат от опитите на закъсалата през 80-те компания да се докопа до някоя и друга армейска поръчка. В това италианците не успяват, но им остава напълно завършеният проект, показан на автосалона в Брюксел през 1986 (и веднага наречен от пресата "Рамбо-Ламбо"). Автомобилът е конструиран върху тръбна стоманена рама, задвижван от 5.2-литров V12 двигател в комбинация със 169-литров резервоар, и снабден с всякакви екстри като кожен салон, електрически стъкла, климатик и стереоуредба, монтирана в конзолата на покрива.
   
   
Lamborghini LM002


Специално заради този автомобил Lamborghini поръчва на Pirelli да разработи run-flat гуми Scorpion, които могат да се карат и спукани, без значение от терена. В по-късен етап се появява и по-мощен вариант, със 7.2-литров V12.
 
 
Lamborghini LM002
  
  
Конкретното Рамбо-Ламбо, което се продава чрез bringatrailer.com, е с по-скромния мотор, но въпреки това е достатъчно рядко - едва около 300 бройки от тази кола са били произведени. Освен това тази бройка е обиколила половината свят - от Италия е доставена по поръчка в Япония, после е препратена в Хавай, а оттам през 1992 е продадена на трети собственик в американския щат Вашингтон, който я е карал през следващите 27 години.
 
  
Lamborghini LM002
  
  
Колата е черна, с бял кожен салон. 5.2-литровият мотор е куплиран с петстепенна ръчна трансмисия и раздатъчна кутия. Гумите, размер 345, са споменатите вече Pirelli Scorpion. Колата е удивително запазена, което не е чудно, защото общият й пробег е съвсем малко над 4000 километра. Има пълна сервизна история и е обслужена в края на миналата година.

Двигателят, монтиран отпред, е същият V12 с 48 клапана, който ще откриете и в легендарното Lamborghini Countach. Като нов е разполагал с над 400 конски сили.


Снимки в детайли на уникалното Lamborghini LM002 вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500