IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия субсидира и частни зарядни станции

Откриването на малък терминал спестява 9000 евро на собственика

Властите в Германия продължават със субсидиите за любителите на електрически превозни средства в страната. Както е известно, държавната субсидия при покупка на електромобил е 9000 евро, а за зареждащ се хибрид - 6000 евро.


електромобили зарядни


Тези действия доведоха до сериозно увеличение на електрифицираните автомобили в страната, но така се появи нов проблем - дефицит на зарядните станции. Това обаче не притесни управляващите в Германия и те обявиха, че започват да дават нови субсидии на тези, които откриват частни терминали за зареждане.

Обикновено тези компактни на размери станции се намират на територията на гаражи на многоетажни жилищни сгради. Според законите на страната, всеки има право да постави такъв терминал за собствени нужди, като едновременно с това продава енергията от него на съседите си.

Желаещите да се възползват от държавната субсидия, която е в размер на 9000 евро, трябва да изпълнят две условия. Първото е, терминалът за зареждане да има мощност не по малка от 11 кВт. А второто - енергията от него да се добива от възобновяеми източници.

0 от 500