IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стиг счупи рекорда на Top Gear с изумително Ferrari

Новото SF90 Stradale се нуждае само от 6.7 секунди за 0-200 км/ч

Мнозина вероятно са изпуснали дирите на Top Gear, откакто там не е забавната тройка Кларксън - Хамънд - Мей. Но в шоуто на ВВС си остава енигматичният Стиг, който наскоро успя отново да счупи рекорда на тестовото трасе на предаването.
 
 
Ferrari SF90 Stradale, Top Gear, Стиг
  
  
Досегашното най-добро постижение беше на Ferrari 488 Pista, с което преди година Стиг завъртя обиколка за 1:12.7 минути, чупейки рекорда на Porsche 911 GT2 RS с около секунда. Но още в първия епизод за 29-и сезон пилотът в бяло направи ново най-добро време - с новото Ferrari SF90 Stradale.

От видеото в канала на предаването можете да видите как колата завърта обиколка за едва 1:11.3 минути. Единственият критичен момент е в десния завой, наречен Bentley, където Ферарито губи леко сцепление.

Първото място на SF90 едва ли е особена изненада, като се има предвид, че неговият туин-турбо V8 в съчетание с трите електромотора дава 986 конски сили максимална комбинирана мощност - с цели 276 повече от досегашния рекордьор. Ускорението 0-100 км/ч при тази кола отнема едва 2.5 секунди, а 0-200 км/ч - 6.7 секунди (по-бързо даже от емблематичното Ferrari LaFerrari).


Обиколката на Стиг вижте във видеото:

 
 


0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами като му гледам времената на това Ферари: 0-100, 0-200 единствено Широн се доближава.
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    До 8. Доколкото намерих цената е 600к евро - не знам за кои 10 пъти по-скъпи коли говориш. По-скъпите не са кой знае колко - Бугати, Пагани, Кьонигсег... а и не съм сигурен, че ги прави на пух и прах :-)
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-специалното на този автомобил е, че за цената си прави на пух и прах коли за 10 пъти повече пари!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Мдаа знаех си :-) Е нищо де - вкусове всякакви. Между другото Caparo T1 е най-бърз на пистата на Топ Гиър - 1:10.6. Премахнат е от класирането защото не спазва условието да може да мине през "легнал полицай". Caparo T1 имат и версия с променлива височина на окачването. Обиколката е направена 2007г :-)
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези от би би си още ли се опитват да възродят предаването придържайки се към твърдия ?-джендъризъм, да вземат да назначат някоя транс-феминистка с индо-африканско потекло женена за леля си , която сега й е чичо и с осиновено китайче
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Даже е сигурно, че ще ти наплющим минусите :-)
  • #4
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    С риск да ми наплющите минуси ще кажа, че дизайнът не ми харесва. Тази предница не ми харесва, задните фарове не са кръгли, а напомнят на Корвет, дори със отвора за охлаждане зад врата са нарушили страничната линия. 488 pista по ми харесва. Не че бих си купил де ... 600к евро :-)
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Имаше тука един ***, обясняваше, че кралят/Ферари/, бил гол. Къде си сър?
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Ютуб има един клип, където колата ускорява 0-100 км/ч за 2,2 секунди. НЕРЕАЛНО. Няма аналог.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    :)